SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Derme Kanalını Yenileyeceğiz..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, Derme Sulama Birliği'nin araç parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eski otogarda bulunan Derme Sulama Birliği önünde düzenlenen araç parkının açılış törenine; Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Müftüsü Bekir Gerek, Devlet Su İşleri Malatya Şube Müdürü Mehmet Albostan ile diğer davetliler katıldı.

Derme Sulama Birliği Başkanı Muharrem Çamurlu, törende yaptığı konuşmada, çiftçiye daha kaliteli ve faydalı hizmet sunmak amacıyla bir yıl önce kurulan birliğe 2 kamyon, 2 arazili pikap, 1 adet hidromek yükleyici ve kazıcı iş makinesi, 1 traktör ve 15 motosiklet alındığını bildirdi.

Derme Sulama Birliği olarak bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları da anlatan Çamurlu, "Derme Sulama ana kanalında yenileme çalışmalarına başladık. Bu bağlamda, Bostanbaşı-Yeşilyurt yol ayrımından başlayarak Meyvecilik Araştırma Enstitüsü'nün bulunduğu Tecde Mahallesi bitimine kadar 3 kilometrelik hatta Devlet Su İşleri işbirliğiyle kanal yenileme çalışması yaptık. İki ayda kanal temizliğini gerçekleştirdik" dedi.

Avrupa Birliği (AB) hibe kredileri çerçevesinde Derme Regülatörü'nden başlayarak Kernek Şelalesi'ne kadar olan 18 kilometrelik bölümde Derme ana kanalını Trapez kesitten dik kesite çevirerek, ana kanal kenarının sosyal aktivitelere uygun şekilde düzenlenmesi amacıyla çalışmaya başlattıklarını bildiren Çamurlu, birlik olarak sulamada yüzde 50 zayiatın önüne geçen damlama sistemi kurulması için de fizibilite çalışması yaptıklarını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız