SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derme Projesi'ne 1.3 Milyon Euro

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Derme Kanalı için sunulan projenin onaylandığı ve kanalın onarımı ile çevre düzenlemesi çalışmalarına başlanacağı belirtildi. Avrupa Birliği (AB) hibe fonundan yararlanılması için sunulan ve onaylanan projeye 1 milyon 303 bin Euro hibe ayrıldığı bildirildi.

Derme Sulama Birliği Başkanı Muharrem Çamurlu, 1940 yılında yapılan ve tamamına yakını tahrip olan bugüne kadar gerekli tadilat görmeyen, etrafında oturan vatandaşların camlarını kokudan açamadıkları Derme Sulama Kanalı için proje hazırlattıklarını belirtti. Çamurlu, "Malatya Belediyesi ve Derme Sulama Birliği'nin hazırladığı ortak proje AB hibe fonundan yararlanılması için sunuldu. Onay görüp, 1 milyon 303 bin Euro para ayrıldı" dedi.

Ayrılan hibe parası ile kanalda rehabilitasyon çalışması yapılacağını söyleyen Çamurlu, "Ayrıca Malatya Belediyesi de, güney çevre yolu projesi kapsamında, Derme Kanalı kenarında ıslah çalışmaları çerçevesinde, park alanları ve dinlenme alanları ile vatandaşların sabah sporu yapacakları alanları oluşturuyor. Yapılacak olan ıslah çalışmalarında Malatya'nın ikinci Kanalboyu meydana getirilecek" diye konuştu.

Projenin devamında ise, Yeşilyurt İlçesi Gündüzbey Kasabası'nda bulunan regülatöre kadar uzanacağını bildiren Muharrem Çamurlu, "Yapılacak ıslah, rehabilitasyon ve çevre düzenleme çalışmalarında, Konak Kasabası ,Tecde Mahallesi, Bostanbaşı Beldesi , Yeşilyurt İlçesi, Yakınca ve Gündüzbey beldeleri birer cazibe merkezi haline gelecek" şeklinde konuştu.

Tarımsal alanda büyük oranda su kaybına uğrayan Derme Kanalı'nın 1940 yılında yapıldığını ancak bugüne kadar gerekli tadilat görmediğini aktaran Çamurlu, böylece Derme Kanalı'ndaki su kaybının da önleneceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız