SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derme'de Islah Çalışması

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:38:14
Derme'de Islah Çalışması
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından projelendirilen Derme Deresi ıslah çalışmaları devam ediyor. Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, daha önce 5 km’lik kısmı ıslah edilen Derme Deresi’nin geriye kalan kısmında sürdürülen ıslah çalışmalarını yerinde inceledi.  

Derme Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyen Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, burada habercilere açıklamalarda bulundu. Battalgazi ilçesi için Derme Deresi’nin ıslah çalışmasının önemli olduğunu belirten Başkan Gürkan, “Devlet Su İşleri ile birlikte yapmış olduğumuz ortak çalışma çerçevesi içerisinde projelendirilen Derme Kanalı Islahı, kamulaştırılması ve Devlet Su İşleri’ne teslim edilmesi noktasında çalışmalar devam ediyor. Diğer taraftan bildiğiniz gibi aşağı yukarı 5 km’ye yakın bir kısmı ıslah edildi. Bu önümüzdeki dönem içerisinde değirmen önünden Malatya’ya kadar olan kısmın projeksiyonları yapılmakta, ayrıca Seydi Gazi dediğimiz Seyitgazi yol kanal kavşağının bulunduğu, hem Malatya’dan gelen Derme Deresi, hem Orduzu’dan gelen Orduzu Deresi’nin ortak olduğu yerde Derme Deresi Malatya’da kanal boyuna kadar devam edecektir. Ayrıca DAP’la yapmış olduğumuz proje kapsamında bu yıl aldığımız 2 milyon ödenekle birlikte Çınar’dan başlayarak aşağıya kadar Seyid Gazi dediğimiz mevkiye kadar gelinerek, bu derelerinde ıslahı yapılmış olacak. Bunun toplamı 20 km’ye yakın bir miktar ediyor ki, bu da Battalgazi’nin özellikle dere ıslah çalışmaları anlamında Devlet Su İşleri ile birlikte yapmış olduğumuz çalışmada bir rekora imza atmak demektir. Ben buradaki kanal ıslah çalışmasının buradaki halkımıza ve hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ayrıca vatandaşımızın bu konudaki yer notasındaki rızai terklerinden dolayı vatandaşlarımıza ve hemşerilerimize teşekkür ediyorum. 20 km civarında bir kanal mevcut. Bu 20 km’nin de şuanda 5 km’lik kısmı yapılmış oldu. Diğer kısımları da periyodik aralıklarla hem Devlet Su İşleri, hem DAP tarafından ortaklaşa yapılan projelerde bizim belediyemizin mihmandarlığında yürütülecektir” diye konuştu. 

Derme Deresi ıslah çalışmalarının yapıldığı bölgede ikamet eden Abdullah Tunç isimli vatandaş ise, yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getirerek,  “Bu dere senelerin deresi. Kış geldi mi bu gördüğünüz yerlerin hepsi cünüt olur, ağaçlarımız kururdu. Su basardı, bu bahçelere giremezdik.  Burada ne kayısı üretebilirdik, ne bir elma. Allah razı olsun reisimizden bu işe el attı. Burada 2 km yeri Devlet Su İşleri ile diyaloga girerek el birliği ile bu dere yapıldı. Şimdi biz burada hayvan besliyoruz, 20 dönüm yer elma, kayısılık, bir tane ağacımız kurumuyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız