SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derme'yi Islah Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:00:06
A- A+ PAYLAŞ

Derme Deresi'nin yatağında ıslah çalışması yapılacağı belirtildi. 

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Malatya ile bazı belde ve ilçelerin içme suyunun karşılandığı Gündüzbey'deki kaptajdan çıkan fazla suyun Yeşilyurt, Malatya merkez ve Battalgazi ilçesinden geçen Derme Deresi'ne aktığına değindi. 

Derme Deresi'nin Malatya Ovası'nın verimli topraklarını sulamada önemli bir yeri bulunduğunu ifade eden Gürkan, zaman zaman yağışlar nedeniyle taşkınlara sebep olan dere yatağının ıslah edilmesi gerektiğini belirtti. 

Derenin Yeşilyurt ve Malatya'dan geçen bölümlerinin ıslah edildiğini anlatan Gürkan, Malatya merkezde kalan bir kısmı ile Battalgazi ilçesindeki bölümünde de ıslah çalışmasının yapılması gerektiğini söyledi. 

Buraların ıslahı için girişimlerde bulunduklarını belirten Gürkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın sağlayacağı ödenekle çalışma yapılacağını kaydetti. Dere yatağının ıslah ihalesinin yapıldığını kaydeden Gürkan, ''Islahına 3 milyon lira harcanacak olan derenin çevresi de düzenlenecek'' ifadesini kullandı. 

Gürkan, derenin kenarında önceleri bir mesirelik olarak kullanılan ve Çatlak denilen yerin de yeniden eski canlılığını kavuşturulması için çalışma yapacaklarını belirterek, ıslahın ardından derenin üzerindeki artık kullanılmayan bir su değirmenini de düzenleyip nostaljik olarak ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız