SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derneğimiz Aleyhinde Kara Propaganda"

0
Güncellendi - 2018-01-20 02:51:17
A- A+ PAYLAŞ

ESOB Başkanı Şevket Keskin'in, 'şelale' diye adlandırdığı bir kesime yönelik eleştirilerine Meşale Derneği Yönetim Kurulu tarafından yanıt verildi. Dernek yöneticileri tarafından Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısında, "Şark kurnazlığıyla fitneye sebebiyet vermek, altından kalkılamayacak bir vebali de beraberinde getirecektir. Derneğimiz, kurumlarıyla ve faaliyetleriyle şeffaf bir şekilde çalışmalarını yürütmekte olup her türlü denetime açıktır. Amacımız Rabbimizin rızasını kazanmak, hayırla yâd edilmek, bâki kalan bu gök kubbede hoş bir sadâ bırakmaktır."denildi.

Meşale Derneği yönetim kurulu adına kurucu başkan Salih Büker tarafından okunan yazılı açıklama şöyle:

"Bizler makam ve mevkilerin Allah’ın birer emaneti olduğunu bilen, bu emanetin ehliyet ve liyakat sahibi kişilere teslim edilmesi gerektiğine inanan insanlarız. Makam ve mevki sahiplerinin bulundukları yeri benimsememiş olması, bu yerlerden şahsi çıkar ve menfaat elde etmeye çalışması bir yana; elde ettikleri gücü kullanarak iftiraya yeltenmeleri her türlü hakkaniyet ölçüsünden uzak düşmektedir. Haksız ithamlarda bulunmak, kamuoyunu yalan yanlış iftiralarla meşgul etmek, genel ahlak kurallarına uygun olmamakla birlikte hukuka da aykırılık teşkil etmektedir. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki müddei, iddiasını ispatla mükelleftir. Bu vesileyle son zamanlarda derneğimiz aleyhinde başlatılan kara propagandaya karşı hukuk mücadelesi başlatacağımızı belirtir, mezkûr iddia sahiplerinin iddialarını ispat etmedikleri takdirde kamuoyunca müfteri sıfatı ile anılacaklarını kendilerine hatırlatmak isteriz.

Son günlerde Malatya’daki yerel basın organlarında yer alan haberlerde derneğimizin muğlak ifadelerle ve takma isimlerle hedef alındığını üzüntüyle takip ediyoruz. Söz konusu şahıslar iddialarında o derece tutarsızdırlar ki açık açık konuşmaya cesaret edememekte, iftiralarının altını dolduramadıkları gibi yalan yanlış beyanlarda bulunurken herhangi bir utanma belirtisi de göstermemektedirler. Madem Malatya’mızda FETÖ/PDY benzeri yapılanmalar olduğu iddiası mevcuttur, bu iddianın sahiplerinin konuyu derhal yargıya intikal ettirmeleri gerekmektedir. Bu kararlılıktan yoksun kimselerin mevcut durumda ucuz bir dedikodu malzemesinin peşine düşmeleri, ne kendilerine ne de Malatya’mıza bir fayda sağlar. FETÖ gibi bir terör yapılanmasının temel argümanlarının yalan, iftira, insanları kin ve nefrete sevk etme, hak edilmeyen makamları işgal etme vs. olduğunu hatırlatarak, söz konusu iddia sahiplerinin hangi argümanlarla hareket ettiğini gözler önüne sermek isteriz. Sırf gündeme gelmek, kendi adından söz ettirmek için bu iftiraları atanlar bilsinler ki tarihimiz, iftira ile söz söyleyenlerin düştükleri acizlik örnekleriyle doludur. Bu örneklerden biri olarak tarihteki yerlerini almamaları adına, mezkûr şahıslara aklıselimle davranmalarını tavsiye ediyoruz.

Bir kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşunun başkanlığını yürüten kişinin görevi, bulunduğu makamın kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmektir. Bu kişiler kendilerini bu göreve getirenlerin haklarını korumak ve kuruluşun faaliyetlerini yerine getirmekle yükümlüdürler. Malatya’mızda yaşanan hadiseler hakkında fikir beyan etmek herkesin hakkı olduğu gibi bulunduğu makamın adını kullanarak iftira yollu fikirler beyan etmek kimsenin hakkı ve hududu değildir. Ortaya atılan iddiaların meşru kabul edilebilmesi için öncelikle ispat edilmesi gerekmektedir. Sözlerinin ağırlığına güvenmeyerek meseleye Malatya milletvekillerini ve Sayın Cumhurbaşkanımızı alet etmeye çalışmak ise başlı başına bir hadsizliktir. Siyasetten rol çalmaya çalışmak hâlihazırda siyasi emellerin bulunduğuna da işarettir. Madem ki amaç siyaset yapmaktır, bunun yolu mevcut siyasi partilerin çalışmalarına dahil olmaktan geçer. Mademki amaç gerçeklerin ortaya çıkarılmasıdır; bunun yolu yargı organlarına başvurmaktan geçer. Amaç iftira ile sözünü yükseltmekse bu söz, niteliği itibariyle düşük, seviyesiz ve mesnetsizdir.

Televizyon kanallarında boy gösteren, gazete manşetlerini işgal eden şahısların bulundukları makam ve mevkilerin ağırlığını taşıyamadıkları her hallerinden belli olmaktadır. Milletin emanetini yine milletin gönlünde yer edinmiş kurumlara karşı iftira aracı haline getirmek en basit ifadesiyle seviyesizliktir. Şark kurnazlığıyla fitneye sebebiyet vermek, altından kalkılamayacak bir vebali de beraberinde getirecektir. Derneğimiz, kurumlarıyla ve faaliyetleriyle şeffaf bir şekilde çalışmalarını yürütmekte olup her türlü denetime açıktır. Amacımız Rabbimizin rızasını kazanmak, hayırla yâd edilmek, bâki kalan bu gök kubbede hoş bir sadâ bırakmaktır.

Bilinsin ki kapalı kapılar ardında tezgahlanan kirli oyunların farkındayız ve sanılmasın ki atılan iftiralara sessiz kalacağız. Bilakis benimsemiş olduğumuz adalet ve merhamet çizgisinden ayrılmayacak, neslin ıslahı, arzın imarı için çıktığımız bu yolda üzerimize düşen vazifeyi, yozlaşmadan, kirlenmeden, kibirlenmeden yerine getirmeye devam edeceğiz.

Bir kez daha ifade etmek isteriz ki başlatılan bu kara propagandaya karşı kimseye kendimizi ispat etme gereği duymuyoruz. Anlıyoruz ki bizi bilen biliyor, bilmeyense kendisi gibi biliyor. Biz de diyoruz ki bizi bilmeyen ne bilsin, bilenlere selam olsun…"

Basın açıklamasının ardından bir gazetecinin ‘Açıklamayı yapan oda başkanı ‘Biz milli iradeye karşı çıkanlara karşı mücadele veriyoruz’ diyor. Buna göre açıklama yapıyor. Bundan niye rahatsız oldunuz bilmiyorum. Malatya kamuoyunda ‘Atamaların altında hep Meşale Derneği var’ deniliyor, bununla ilgili ne diyeceksiniz?’ sorusuna,  Meşale Derneği Yönetim Kurulu Mustafa Kayan, “Sayın oda başkanı özellikle derneğimizin ismini zikrederek, ‘Meşale’de diyor, Şelale de.’ Metnin tamamını iyi okursanız, çok açık bir şekilde bu ifadeleri kullanıyor. Bundan dolayı biz cevap hakkı doğduğuna inanıyoruz. Hukuki anlamda da bunun takipçisi olacağımızı ilan ettik. İkincisi kamuoyunda böyle bir algı var. Bugüne kadar Meşale Derneği yönetimi ya da mensupları olarak herhangi bir kamu kurumuna bu tür bir aramaya aracılık ettiğimize dair bir belge varsa, biz gerekirse bu konuda kamuoyu önünde özür dilemeye hazırız. Ama bizimle ilgili olmayan, siyasi hesaplarına bizi alet etmek isteyenlerde sürekli ‘Meşale şunu yapıyor, bunu yapıyor’ diyor. Bunun bir tane somut örneğini biz göremiyoruz. Bizim arkadaşlarımızdan, özellikle yönetimden hatta yönetimin ötesinde sempatizan olan arkadaşlarımızın da bundan dolayı bürokrasiden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Ama siyasi hesap peşinde olanlar, kendilerinin gelmeye düşündükleri yere siyasi nedenlerden dolayı gelemeyince birilerini suçlamak durumunda kalıyorlar. Biz bu tür iddialarda bulunan ya da kamuoyu oluşturanları da ispata davet ediyoruz. Ederlerse, biz kamuoyu önünde özür dilemeye hazırız. Ama bunu ispatlayamazsalar, bu kamuoyu önünde özür dilemeye hazırlar mı?” cevabını verdi.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

88 yorum yapılmış

  • hasan (6 yıl önce)
    hep aynı hikayeler cemaat adı altında kadrolaşma yıllar sonra fetönün yaptıklarını bir başkası yapacak bu ülkeye a cemati b cemati farkletmez devlete cematler sızmamalı ama malesefki oluyor malatya da belediyenin hangi bölümüne gidersen git cemaatin selamını götür tamadır işin
    0
    0
    Yanıtla
  • güzel (6 yıl önce)
    kibirli insanlar suratlarından belli
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    bunalr kim meşale başkanı mı? şevket bey tanımam ama doğru konuşmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Devletin kurumları ve imkanları, sivil toplum kuruluşu altında faaliyet gösteren tarikat ve cemaatlere terkedilemez. Bugüne kadar yaşadıklarımızdan kimse ders almadı mı? İnsanların bağlı olduğu cemaatler bir liyakat ölçütü olamaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 (6 yıl önce)
    Dernek başkanı torpilin belgesini istemiş,breh breh breh. Bunlar çok zeki insanlar.Üstelik istifa da ederim dememiş özür dileyecekmiş. Bari kendimi kapalı çarşı üstünde asarım deseydin ,dilin kemiği yok. Bunları Şevket keskin değil hakkını yedikleri insanların ahı bitirecek bekleyelim görelim.Görelim mevla neyler ,neylerse güzel eyler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Batuhan (6 yıl önce)
    ŞELALE'ciler Üniversite,Araştırma hast, Maski,MALATYA Büyükşehir Belediye olmak üzere tüm belediyeleri teslim almışsınız.Suç sizde değil sizin boyun eyen ezik insanlar da.... Keşke Diğer stk yöneticileri veya siyasetciler de bu gerçeği konuşabilse
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    Keşke .. tvde yapsaydınız açıklamanızı daha çok yakışırdı size. Aynı zaman gazatesi-samanyolu tv- fetö gibi üçlü oldunuz. Biz bu senaryoyu gördük bu filmi izledik, tekrarına gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ferit Aydın (6 yıl önce)
    Keşke cevap verip o seviyede yer almasa idiniz. Güzel insanlarada hakaret oldu alimlere de hakaret oldu cevap mı verdiler. İmam azama yapılanlar ...Hatat peygambere Taifte taş attılar bişey mi dedi.taifte taş atana dua etti. Size yakışan da şevket keskinede dua etmektir. Emek verdiğiniz talebeler ve yardım ettiğiniz fakirler için hiç cevap vermeyin. Editör Allah rızası için bugün cuma yayınla bari...
    0
    0
    Yanıtla
  • Musab (6 yıl önce)
    Bu olumsuz yorumları yapan Malatya halkı acaba bir kere meşale derneği nedir kimdir diye sormuşlarmı bu dernek 2 -3 yıllık bi dernek değil yaptığı çalışmalardan zerre kadar haberi olmayan rüzgar nereye eserse oraya sallayan zihniyeti artık yıkmamız gerekiyor.Ben Malatya nın dernek hakkında bu türlü alçaltıcı yapılan yorumların bir değer ifade etmediğini ifade edeyim. Lütfen bi şey konuşacaksak bişeyler bilip konuşalım.Yorum yapmak kolaydır.yeterki biri bi taş atsın kuyuya Ayrıca öyle üç beş cambazın lafıyla zarar görecek bir dernekte değildir meşale derneği...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya da siyaset yapan adam kayiran dernek veya grupları görmek istemiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    bu ne yaman çelişki hani hayr, Allah rızası gözetmek nasıl bir nefis bu bizi bilen bilir bilmeyende bilmesin. bizi bilmeyen ne bilsin, bilenlere selam olsun…” klasik bir taasupçu anlayış klasik bir cemaatçi anlayış. yakıştıramadım keskinden bir farkınız kalmamış Özgür ruh olun partiniz cemaatiniz kabileniz olmasın. benim peygamberim böyle yapmamış bizi bilmeyen bilmesin dememiş. kendinize gelin müslümanları lekelemeyin utandırmayın bizi ayıptır günahtır sizi kimse tanımasın kendimize yeteriz mi diyosunuz hani Allah Rızası. ANCAK ÖZGÜR RUHLAR HAK ADALET EŞİTLİK VİCDAN NE DER DİYEBİLİR. bunun aksi ortaçağ kafası çoklukla öğünme, siz hiç TEKASÜR suresini okumazmısınız ? bir gün gelin size meal dersi yapayım kulaklarınızı açın beni dinleyin. DELİ KADİR.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (6 yıl önce)
    beni bunlarmı islah edecek...kendinizi ilahi bir makamdamı görüyosunuz...kibire bak sen...malatyanın yeni ruhban sınıfı bunlar demek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mali (6 yıl önce)
    Siz az bir şey Kuran'ı bilseydiniz, vebali bilseydiniz, öbür dünyada hesabı bilseydiniz şimdi orada olmazdınız, yeter artık İslam'a verdiğiniz zarar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ramo (6 yıl önce)
    eskiden birileri fetocuları eliştirse onlarda tıpkı bu günkü gibi basın toplantısı düzenler ve halka biz hizmet insanlarıyız hatta melekler ötesiyiz diyorlardı. sonra ne oldu o melek munis mahluklar halkın üstüne bomba yağdırdılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyit (6 yıl önce)
    Sizden olmayanı ikinci sınıf görüşünüz, egolu tavırlarınız ve makamlara yerleştirdiğiniz bir sürü işe yaramaz insanların vebali ve hesabı elbette sorulacak,burada olmazsa mahşerde sorulur elbet. Şevket Başkanı sevmezdim, ama bu son duruşu ve tavrı dolayısı ile kendisini tebrik ediyorum. Helal olsun keskin Başkan
    0
    0
    Yanıtla
  • Bülent (6 yıl önce)Seyit isimli kullanıcı yorumuna
    Allah’a inananlar siyasete atamalara karışmamalı ama siz için tam ortasındasınız
    0
    0
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 yıl önce)Seyit isimli kullanıcı yorumuna
    şevket tamda sizin gibi arkadaşların sempatisini almak ve bu konuda bir yerlere ucuz bir şekilde şark kurnazlığı ile iftiralar atarak ve FETÖ tarafından oluşturulan bir "MEŞALE " algısınıda kullanarak aynı zamanda sözünü güçlendirmek için Milletvekilleri diyor Cumhurbaşkanı diyor iftiralar iftiralar.Neresini düzeltelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Memet (6 yıl önce)
    yeter artık bırakın malatyanın yakasını hangi makamdaki adamınız liyakat sahibi söylermisiniz başkan bey
    0
    0
    Yanıtla
  • Naylon Hasan (6 yıl önce)
    Bu malatya haber kenan evren gibi bir sağdan bir soldan zihniyeti yorumların hepsi kendine ait önce meşale derneğimize sallıyor altına yorum yazıyor sonra şevket dene adama sallıyor onun altına yorum yapıyor amaç saçma sapan bişeyler yapmak kime attıysanız güçlendi kimi sahiplendiyseniz çukura düştü bu şekilde devam malatya haber
    0
    0
    Yanıtla
  • bu sefer bittiniz naylon efendi yani naylon oldunuz hiç bir değeriniz kalmadı...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan bey sende malatya habere sallamışsın ama senin açıklamalarını yayınlamış. bence harika bir habercilik anlayışı keskinide yayınlamış, meşaleyide yayınlamış neapsın sansürmü yapsın
    0
    0
    Yanıtla
  • ATTİLA (6 yıl önce)
    GİDİN SİYASETTEN !
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan Basri (6 yıl önce)
    FETÖ’cüler için de aynı şeyler söyleniyordu. Neyi ne için yaptıkları ortaya çıktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Bunları şevket keskin yada başkası söylemiş, kimin söyldiği önemli değil.bunların hangi amaca hizmet ettiği belli.ahtapotun kolları şimdiden kesilmezse ileride başka 15 temmuz lara gebeyiz demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Reis44 (6 yıl önce)
    Şevket başkanımızın arkasındayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali coskun (6 yıl önce)
    Yesilyurtve buyuksehir belediyekeri kactane adam aldisayin baskanlar.cikin gibi aciklayain. Sevket baskan dedigi gibi devletin selalesi akiyor onlarda dolduruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Bu ülkede diyanet yok mu arkadaşlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin (6 yıl önce)
    iyi de şevket keskin sormazlarmı insana on yıldır bu yapılanma var bu zamana kadar niye sustunuz? İsmini bile açık açık ifade edemediniz bu insanların. asıl merak ettiğim madem böyle tehlikeli bir oluşum gözünde görüyorsunuz bu yapıyı yargı yoluna gidip elinizde ki bilgileri, bildiklerinizi niye anlatıp bu insanların yargılanmasını sağlamayıp basın açıklaması yapma gereği duydunuz. İspat etmeyen müfteri dediler haklıysanız ispat edin değilseniz özür dileyip insanları ayrıştırmaktan vazgeçin
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    İnsanın aklıyla dalga geçmeyin. Diyorsunuz ki 'Neslin ıslahı".. Bu nasıl bir NESİL ISLAHI'dır. Yani Malatya'da çok kötü bir tablo var. Demek oluyorki, sizlerin ve siz gibi görünenlerin gücü arttırdıkça, makamları kaptıkça ASIMIN NESLİ yetişmemiş, bir nesil bitirilmiş, yok olmuş. Bırakın milletin yakasını, bu ülkede cemaatler güçlendikçe sıkıntı arttı. Çünkü FETÖ olayından sonra iyi anladık ki, cemaat gibi görünenlerin İSLAM'ı yüceltme ve İSLAMİ yaşamayı yaygınlaştırma gibi bir gayesi yoktur / olmamış. Rabbim cümlenizi / cümlemizi ıslah etsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismaill (6 yıl önce)
    Hucurat 6: Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. "Zannın çoğundan kaçının çünkü zannın bir kısmı günahtır." (Hucurat, 49/12)  Allah korkun yahu !!! Bugüne kadar malatyada islami hareketin başı olan bu insanlar hakkında nasıl olurda böyle şeyler dersiniz. Bunlar hep malatyadaki islami çalışmaların önünün kesilmesi için yapılan hareketlerdir. Müslümanlar uyanık olun sizin uyanmaniza vesile olanlarida karalamayın lütfen. Hesap günü hesabınız ağır sorumluluğunuz büyük olur dikkat edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • He yav he he hep öyle olur zaten dedim ya bu dernek okullara görevlendiren idarecilere bile müdahil olmuşlardır bizzat biliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • İsmail bey çok güzel yazmışsınız lakin. "malatyada islami hareketin başı olan bu insanlar" deme hakkını size kim veriyor. Yüce Kuranın ayetinden millete nasihat veriyorsun eyvallah sana zahmet Kuranda senin bu insanlar islami hareketin başı demen için ölçü ne diyor. oku ondan sonra millete ayar vermeye kalk yoksa günah işlersin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismaill (6 yıl önce)Engin isimli kullanıcı yorumuna
    Kimseye ayar vermek gibi bir kastimiz yok . Islami hareketin başı derken sadece onları kast etmedim mutlaka daha iyileri ve daha başkaları da vardır. Ama bu camia içinde bu dava uğrunda yıllarca bedel ödemiş insanlar var biz bu bedelin ne kadarını ödedik ki onları acımasızca eleştiriyoruz. Bir ayar vermek dediğini z şey Ayet yazdık . Eğer ayetlerde ayar vermiyorsa sıkıntı büyük demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Daha iyileri diyerek ayar verdin bu işler din tüccarlığı ile olmaz. Bak dünya uzaya çıktı. Sen daha tahta üzerinde komposizyon yapıyorsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Zan ne zannı ya biz geri zekalimiyiz kimin kimden aldığı referansla nereler getirildiğini bilmiyor muyuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ismaill (6 yıl önce)Ak isimli kullanıcı yorumuna
    Bildiğiniz şey in delili göz unuz ise tmm Ancak kulak ise ozaman kendiniz için dediginiz ithamdan olabilirsiniz . Ayet te uyarıyor yalan sa hesabını nasıl vereceksiniz ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoş geldin İsmail milleti oralarda uyuttun şimdide buralaramı dadandın, hep aynı terane Ayetle hadisle konuşmalar suyu üfleyerek içmeler yeter artık şu milletin sırtından inin bi, sıktınız artık.
    0
    0
    Yanıtla
  • İslami çalismadan kastınız torpil se adam kayırmaksa calismalarinizda başarılar dilerim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Islam ile torpili Ve adam kaydırmayı (adaletsizliği) Yanyana getirerek islam ile terör kavramlarını yanyana getiren adamlar arasında fark görmüyor. Islamdan ne kadar uzak olduklarını burdan anlaya biliyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz islam algısinı torpil ve adam kayırma anlamına getirdiniz. fetöden yapılan iş olarak ne farkı var. Onlarda torpillen birilerini kayiriyordu meşalede... Onlar da devletin kurumlarını ele geçiriyordu.. Ayrica bu şelaleciler 15 yil önce oy kullanmayin şirktir diyordu bugun siyasetin babasını yapiyorlar. Devletin imamlarının arkasında namaz kilınmaz diyorlardı bugün kendileri imam olmus. Şunu herkes cok iyi anlamali din islam bir grubun peşinden körü körüne giderek yaşanmaz. Eğer bir insan sorgulamadan bazı adamların peşinde gidiyorsa o adam aklını satmış demektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bak ismail senin kafan çalışmayir :) islamı hareketin başı geçmişte de bedel ödeyen Türk İslam ideolojisini savunmuş Ülkücülerdir burada rol kapmayın bedelin tamamını bunlar ödedi sen lafşorluk yapıyordun o dönemlerde .miras kondular sizi gidi sizi .Siz islam için hangi ceza evinde yatdınız ..? islam için hangi işkencelerden geçtiniz..? Hanginiz yara verip yara aldınız fotoğraflarınız haberde var birde Türk İslam davası için ceza evlerinde yatan Ülkücü hareket vardı ülkücüler sesini çıkartmıyor , bu davaları bu bedelleri sahiplenmek sizin gibileremi düşdü.?
    0
    0
    Yanıtla
  • Zikrettiğiniz ayetlerin konuyla hiç alakası yo kardeşim.Bu güne kadar islami hareketin başı olan insanlar şimdi ise nefislerini baş edindiler.Yıllarca bu harekete ödediğim aidatlar haram olsun.Şevket keskini şahsen tanırım, işimde olmaz.Ama şunu çok iyi biliyorum bu harekette başlangtıçta samimi idi fakat eksen kayması yaşadı.İddia ediyorum ki bu grubun-derneğin-hareketin adına ne derseniz deyin türkiyeyi bilmem ama malatyada resmi veya özel kurumlarda (haklı veya haksız )yapamayacağı hiç bir iş yoktur.Ben canlı şahidiyim.Allah cc önce nefsimi sonra bu kardeşlerimizi ıslah eylesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)Ismaill isimli kullanıcı yorumuna
    Hayırdır kardeşim cihat falan yaptılar da biz mi göremedik.İslami Hareketin önderlerine bakın hele hepsi de torpilin kralı ile ne makamlara geldi.Bu hesabı sizden sormazsak yazıklar olsun bizlere
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)Ismaill isimli kullanıcı yorumuna
    Devletin kurumlarına adam yerleştirme fırsatını yakalayınca ayete bakın, millete açıklama yaparken değil. Hangi kitabın neresinde kurumlara adamlarınızı doldurun, devletin imkanlarını kendinize yontun yazıyor. Fetönün yaptıkları da gözümüzün önünde olmadı ama yol aynı yol. Menfaat ve çıkar. Kutsal kitabı eline alan diline dolayan hemen yürüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 yıl önce)
    Neslin ıslahı için yola çıktığını iddia edenleri Allah ıslah etsin...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hamı (6 yıl önce)
    Yeşilyurt ve büyükşehir belediyeleri ve esenlik dolu keskin doğru söylüyor. sizden habersiz sinek bile vizildamiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • adiiyamanli Abizer (6 yıl önce)
    Başkana katılıyorum.Bu tür yapılaşmalarda ne gördü bu memleket.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 yıl önce)
    Tebliğ ve ahlaklı insan yetiştirme görevi dışında devlete adamlarini yerlestirmek ve akceli işlerle uğraşmamak lazım isim veremem ama ilimizde bu işlerle uğraşan vakıf dernekler olduğunu duyuyoruz kardeşim birakin bu işleri siyasetçiler yapsın diyorum düzgün çalışan bütün.dernek ve vakıflara başarılar diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Allahin adini keske almasaydınız tüm malatya biliniyor sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • Arif (6 yıl önce)
    Malatyalıların gözünden nasıl düştüğünüzü Newton görse fiziği bırakırdı. Siyasete girmeyecektiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (6 yıl önce)
    Şevket Başkanın sorduğu soruların hiçbirinin cevabı yok. Destan gibi açıklamanızın içi boş. BÜYÜK BAŞKAN ŞEVKET KESKİN haklıymış.
    0
    0
    Yanıtla
  • tolgahan (6 yıl önce)
    neden kendinizi devletin yapmak zorunda olduğu işlerde devletin yerine koyuyorsunuz neden yurt kendi derneğinize yurt yaparken devlet yurt yapmak istediğinde karşı çıkıyorsunuz..neden işiniz gücünüz belediyelerde kamu kurumlarında fink atmakla geçiyor.. allahla milletin arasına niye giriyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Yavuz (6 yıl önce)
    Şevket Başkanın sorduğu soruların hiçbirinin cevabı yok. Destan gibi açıklamanızın içi boş. Demek ki BÜYÜK BAŞKAN ŞEVKET KESKİN haklıymış.
    0
    0
    Yanıtla
  • a.b. (6 yıl önce)
    sn hocalarımız .şevket başkan pirimizdir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Bir başkana yakışmayan ifadeler şelaleciciler biz diyoruz meşaleciler var eyvallah birde şelalecilermi var diye lafı eveleyip gevelemeden dirket meşaleciler deseydin ya iftiradan dolayı töhmet altında kalmamak için efendim ben meşaleciler diye bir açıklamam yok
    0
    0
    Yanıtla
  • adem (6 yıl önce)
    maalesef yazıda da anlaşıldığı gibi sadece şelale diyen değil bütün malatyanın dilindesiniz bence önce özeleştiri yapmalısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇİFTÇİ44 (6 yıl önce)
    Şevket Keskinin Arkasındayız.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (6 yıl önce)
    Keskin zihniyet mensupları ve buna uygun bulunan basın birilerini önce hedefe koyar sonra suyu bulandırır birilerini kışkırtır şakşakçı yardakçılar iyice köpürtür sonra abuk subuk deliller uydurulur suçlamalar oluşturulur ve finalde hiçbir suçu olmayanlar hukuki olmayan kanunlarla kodese gönderilerek infaz gerçekleştiriliyor. Tıpkı 28 şubat mağdurları gibi yatsın dursunlar nasılsa sahip çıkan da olmaz. Vurun abalıya. Ey malatya sen her hizmete layıksın. Lakin içinde bir sürü fitne fücur var fesat insanlar var. Ey meşale gönüllüleri size ne milletin dininden. Bırakın onları debelenip dursunlar kendi çöp dünyalarında. dünyevi bir islam anlayışı ile dini kendi nefislerine göre yaşasınlar. Oyalansınlar günlerini gün etsinler çalsın oynasınlar. Adamlar ateşi nur sanıyorlar. Bırakın yakalarını. Engel olmayın ateşle aralarına girmeyin. İftiralarında boğulsunlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu zat kendisini tarif etmiş. Allah ıslah etsin diye dua edilim.
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    umarım içişleri bakanlığı ,başbakan ve cumurbaşkanı el atar.malatya halkıyla gurur duydum hepsi uyanık hepsi neyin ne olduğunu biliyor.ALLAHım bunlar karşısında bize güç ver ..malatyamızı cemaatlerden ve derneklerden koru.güzel insanları cevremizde topla.şevket başkan bu işi bırakma...doğruların bir gün ortaya çıkma diye kötü bir huyu var.
    0
    0
    Yanıtla
  • memo (6 yıl önce)
    bir camiayı tümden suçlamak şehrimize zarar verir.keskin kendini bir sorgulasın 20 yıldır aynı makamda birileri talip olunca çatmaya başladı
    0
    0
    Yanıtla
  • Ak (6 yıl önce)
    okullara atanan müdür yardımcılarına kadar müdahil olduğunuzu bizzat biliyoruz doğru olmayanı söylüyorsunuz söylerlerkende Allahın adını kullanıyorsunuz pes yani
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (6 yıl önce)
    bitane iranlı bide kürecikli hoca vardı onlar yok sanırım
    0
    0
    Yanıtla
  • Kamil (6 yıl önce)
    Cuma olayları İslami dayanışma devletin camisinde namaz kılınmazdan devletin en üstüne kadar giden bir yapılanma kim kimi herkes biliyor bir erkek adam çıktı konuştu Şevket başkan a helal olsun kutluyorummm
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)
    Keskin başkanımızın heykelini yapmaya kalksak ... beton yetmez.Helal olsun başkanım herkesin söylemek isteyip te söylemediğini büyük bir cesaret ile söylemiştir.
    0
    0
    Yanıtla
  • hamdi (6 yıl önce)
    "kamu kurumuna bu tür bir aramaya aracılık ettiğimize dair bir belge varsa getirin", demiş . Milletin aklıyla oynamayın! feto askeriyeyi, Yargıyı ele geçirirken belgesini mi tuttu. tv de çaışan kaç kişi belediye ve esenliğe geçti,hemde müdür olarak
    0
    0
    Yanıtla
  • Veysel (6 yıl önce)
    Şevket Keskin, 'Şelaleci' demişti, ama bunlar 'Meşale' olarak açıklama yapmış. Şevket Keskin'in üzerine adres yazmasa bile postaya verdiği mektup adresine ulaşabiliyormuş. Helal olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erdal (6 yıl önce)
    Hepsi ellerini önünde bağlamış oturuyor. Yazık. Böyle destansi bir savunma hazırladıklarına göre olayın arka perdesi cok geniş demekki. İki satır yazsalarda yeterdi. Ayrıca nesli ıslah etmeye çalışmayın kul hakkina girmeyin yeter. Bu ne kibir ya. Siz kim oluyorsunuz da ıslah ediyorsunuz. Allah sizi ıslah etsin önce.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    O kadar hakkınızda olumsuzluk varki halk arasında tahmin dahi edemezsiniz.Bu durum siyasi taraftan yakın olduğunuz mevcut iktidar partisinede müthiş zarar veriyor.Halk zaten nefret etmiş ve gıcık olmuş bu dernek ve cemaat lara inanınki çooook zarar veriyosunuz.Hakkınızda bir tane bile olumlu konuşana rastlamadm.Bizce kapayın bu Derneği nizi daha hayırlı olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • ORHAN (6 yıl önce)
    Şevket Keskin, koltuğunun hakkını vermiştir. Bütün Malatyalılara tercüman olmuştur. Cumhurbaşkanımızın sayesinde siyaset yapabilen ve belediye başkanı olanlar ne yazıkki Malatya’da kendilerine arka bahçe kurmaya çalıştılar, birde şelalesi olsun istediler. Hangi vekil yada belediye başkanı bağımsız aday olsa yüzde 1 bile oy alır? Cumhurbaşkanımızın sayesinde siyaset yapıyorlar, ama gidip 4-5 sözde dernek ve vakıfa çalışıyorlar. Seçimler yaklaşıyor, reisi başkan yapacağız, ama şelaleci vekiller sandıklardan çıkamayacak. Şelaleci belediye başkanlarına da oy vermeyeceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (6 yıl önce)
    En buyuk hataniz siyasete karismaniz oldu. Halk arasinda yogun bir sekilde kötü bir algı var. Kimse kimseyi kandirmasin. Bu algiyi kirmaniz cok ama cok zor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Adnan (6 yıl önce)
    Syn büker. Derneginiz hakkinda halk arasinda cok olumsuz bir algi var hemde yogun bir sekilde. Şapkanizi önünüze koyup halk arasindaki bu olumsuz algiyi konusun. Özellikle siyasete bulasmanizin bunda cok buyuk bir katkisi var. Fuzulide yuruyen 2 vatandas arasindaki dialogu yazayim " dernekten olmazsan sana tuvalet bile temizletmezler". Allah şahit olsun 2 sene onceki bu dialog dogrudur.Yani olayin resmi bu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (6 yıl önce)
    Başkan haklıymış. Biz onlarız diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    Yazının tamamını tarafsız bir bakış açısıyla okudum özenli bir yazı ve açıklama yapmışsınız .Ağzınıza yüreğinize sağlık fakat yazıda ( neslin ıslahı, arzın imarı için çıktığımız bu yolda ) ibaresi yer almaktadır ben burdan haddinizi ve ne yapmak istediğinizi bu cümlede anladım sizler kim oluyorsunuz da nesil ıslah ediyorsunuz ..? Arzın imarına soyunmuşsunuz size bu yetkiyi kim veriyor.? Arzın imarı Allah dır neslin ıslah cısı Hz Muhammed tir. Vatandaşa İslam alimi kesilmeyin ihtiyacımız yok başka yoldan ilerleyin Malatya'nın karnı tok sizin gibilere .Sizi sadece şevket keskin bilmiyor tüm Malatya biliyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakkı (6 yıl önce)
    Peki neden üstünüze aldınız demek ki şevket başkan haklı
    0
    0
    Yanıtla
  • Yerelli (6 yıl önce)
    Biri size kötülük yapmış olabilir. Hatta daha ileri giderek hakaret de etmiş olabilir. O kişi ve dernekle gidip konuşmak yerine böyle destan gibi açıklama yapmak, biraz da sopanın ucunu göstererek tehditte bulunmak, herkesin ne yaptığını çok iyi bildiği derneğinize hiç yakışmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bir zamanlar her taşın altından fetocular çıkardı. şimdide selaleciler mi? Allah kitaptan bahsetmeyin bari , Şevket başkan doğru demiş az bile demiş Malatya'nın her köşesini kapmissiniz, milletvekili belediye,başkanı akp teşkilatları, organize her yerde siz varsınız ve etkinsiniz,Reis boyunuzun ölçüsünü yakında alır,size kefil olan o sectirdiklerinizde sizinle birlikte hakettiği yere gider
    0
    0
    Yanıtla
  • Uğur (6 yıl önce)
    Çok güldüm... :)
    0
    0
    Yanıtla
  • terran (6 yıl önce)
    Malatyada bir devrin kapanışı ve bitişi Malatyalılara hayırlı olsun...bunlarla iş tutan belediye başkanıda artık o makamda kalmamalı...
    0
    0
    Yanıtla
  • feyz (6 yıl önce)
    onlar bunlarmı ? bunlar onlarmı ? hani cumaya gitmeyen bir cemaat vardı 90 lı yılllarda...
    0
    0
    Yanıtla
  • Abuzer (6 yıl önce)
    bunlara kim inanır, Kadir İnanır.
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (6 yıl önce)
    Ya çok güldüm gerçekten cesareti yok isim bile veremiyor demişler kendileri de isim vermemişler .Adam sizinle şelaleci diye dalga geçiyor haberiniz yok, Allahtan başkanı tanıyoruz tanımasak bizede yutturacaksınız. Sizden korkulur . Başkan içinden ne gelirse konuşur bizim anladığımız dilden siz ne kadar uğraşmışsınız bir yazı için ya.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (6 yıl önce)
    Keskin sirke küpüne zarar verirmiş. Mesob başkanı keskin makamının ağırlığını taşıyamamıştır. Yöntemi çamur at tutmazsa izi kalır anlayışındaki komünist mantıktır. Tutarsızdır. Yaptıkları söylemleri yanına kar bırakılmamalı adli boyuta taşınmalıdır.
    0
    0
    Yanıtla
  • he hee hee
    0
    0
    Yanıtla
  • serdar aslan (6 yıl önce)İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    Keskin Başkanın her sylediği doğrudur.Asıl hukuka taşınması gereken sizin bu dernek görünümlü belediyeye adam yetiştirme ocağınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)İbrahim isimli kullanıcı yorumuna
    doğruların ortaya çıkma zamanı geldi .hak eden artık malatya da işe girsin şucu diye değil hak edenler gelsin bir yere...ALLAHı Kitabımızı ve Dinimizi alet etmeyin...ALLAH tan korkun
    0
    0
    Yanıtla
  • ibrahiM44 (6 yıl önce)
    Bu dernekler ve cemaat yapılanmaları ileride büyük sorunlara neden oluyor. malatya da çok etkinler . ankarada dayın yoktur mamudo kurban niye doğdun.meşalede tanıdıgım olsa işe girerdim
    0
    0
    Yanıtla
  • SEZER (6 yıl önce)
    Ateş olmayan yerde duman çıkmaz...Malatyanın dilindesiniz..
    0
    0
    Yanıtla