SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dernek Biraraya Getirdi

A- A+ PAYLAŞ

Ankara'daki Malatyalılar Derneği, Malatyalı kadınlarla bir toplantı yaptı. Kadınların da dernek etkinliğinde yeralmasını istediklerini belirten başkan Yakup Demir, hedeflerini de anlattı.

Derneğin kadınlarla yaptığı toplantıya ilişkin olarak yazarımız Süleyman Özerol'un notları şöyle:

"Ankara'daki Malatyalılar Derneği, Malatyalı kadınlarla bir toplantı yaptı. Dernek başkanı Yakup Demir, toplantıda derneğin amacı ve ilkeleri hakkında bilgi verdi. Kadınlar Kolu oluşturuldu ve yapılacak çalışmalar belirlendi.

Ankara'da bulunan Malatyalılar Derneği'nin Sezenler Caddesi 2/9 Sıhhiye/Ankara'daki dernek binasında yapılan toplantıya çok sayıda Malatyalı kadın katıldı.

Dernek Başkanı Yakup Demir yaptığı konuşmada dernekçiliğin gönüllü bir iş olduğunu, kadınların da etkinliklerinde yer almasını istediklerini belirterek, derneğin ve toplantının hedeflerine değindi;

* Malatyalıları ayrım yapmadan bir araya getirme, tanışmalarını sağlama ve birlikte hareket etme

* Yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirme

* Malatyalılık kimliğini ön planda tutarak Ankara'da mukim tüm Malatyalı derneklerin ortak hareket etmesi

Dernek yönetim kurulu üyelerinden Atilla Özdemir, Asım Aydoğdu ve Battal Yıldız da görüşlerini dile getirdiler.

Atilla Özdemir: Malatyalıları ayrım gözetmeden bir araya getirme hedefinden, Ankara'daki hemşerilerimizin varlığını keşfetme isteğinden söz etti.

Asım Aydoğdu: Malatyalılar Derneğinin Ankara’daki hemşerilerimizin birlik ve bütünlüğünü sağlama düşüncesinden, Ankara Arguvanlılar Derneğinin aylık toplantılarından ve 21 Martta yapacakları Arguvanlılar Dostluk Gecesinden söz etti. Aysel Karslı ise birlikteliğin önemini, kültürümüzü yaşatma konusundaki düşüncelerini dile getirdi.

Battal Yıldız: Dernekteki görevinin etkinliklerle ilgili başkan yardımcısı olduğunu ve yapılacak çalışmalarda katılımcılığa önem verdiklerini dile getirdi.

Toplantıya katılan Malatyalı kadınlardan görüşlerini ve önerilerini dile getirenler şu konulara değindi.
İnsaf Kılıç: İlaç toplama kampanyası, AB projelerinden yararlanma çalışmaları.

Nursel Canpolat: Derneklerin ayrı yerlerde olması yerine bir arada, hatta mümkünse aynı binada olmasını istedi, federasyon düşüncesine değindi, hemşerilerimize ve gençlerimize sahip çıkmanın önemini vurguladı, gazete, dergi, kitap ve benzeri kaynaklardan öğrencilerin yararlanmasını sağlamanın öneminden söz etti.

Alışverişlerimizin mümkün olduğunca hemşerilerimizin işyerlerinden yapılmasını talep etti, Ankara'da bulunan Malatyalıların belirlenmesi ve irtibata geçilmesini istedi. Konuşması sırasında, "Hemşerilerimizi tanımak isteriz" dedi.

Nuran Alibeyoğlu: Cezaevlerinde bulunan Malatyalı kadınların ziyaret edilmesini önerdi.

Günay Yılmaz: Malatya'ya özgü yemeklerin yapılmasını ve bu şekilde derneğe katkı sağlanılabileceğini vurguladı.

Süleyman Özerol: Malatyalı sanatçıların belirlenip, yaşamöykülerini derleme çalışmalarına destek beklediğini bildirdi.

Kadir Okçu: Kadın girişimciliği ve kadın projeleri ile DPT imkânlarından yararlanılabileceğinden söz etti.

Neriman Toper (Kadın Kollarından Sorumlu Başkan Yardımcısı): Ankara’daki Malatyalı kadınların birlik, beraberlik ve dayanışmasını sağlamak, el becerilerini geliştirici kurslar düzenlemek, geliri ile öğrencilere maddi destek olunacak kermeslerin düzenlemesi, tarihsel-turistik yerlere geziler düzenleyerek bir araya gelmek gibi önerilerde bulundu.

Kadın kolları yukarıda sözü edilen konularda görev alacak gönüllü temsilcilerini belirledi. Katılımcı kadınlarımızın yapılan toplantıdan oldukça hoşnut olduğu birçok katılımcı tarafından dile getirildi.

Kadın kolu yapılacak bir sonraki toplantının tarihini belirleyecek ve Malatyalı Kadın Dernekleri ile iletişim kurarak öneriler doğrultusunda çalışmalarını sürdürecektir."

HABER: Süleyman ÖZEROL
FOTO: Kadir OKÇU

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız