SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dernek İşlemleri Bir Yerde

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği binasında oluşturulan salon ve bilgisayar ortamı ile dernek işlemlerinin artık bir yerde yapılacağı ve dernekle ilgili kişilerin işlemler için büroların dolaşmayacakları belirtildi.

Malatya Valiliği Yazı İşleri Müdürü Durmuş Doğan, valilik binasının 3. katında oluşturdukları salonda bilgisayar ortamı ile derneklerle ilgili kuruluş, beyanname ve denetim işlemlerinin yapılmaya başlandığını ifade ederek, "Derneklerle ilgili kişiler artık kurum kurum dolaşmayacak. Salonda kurulan bilgisayar ortamı ile derneklerle ilgili her türlü işlem yapılacak" dedi.

Daha önce dernekler İl Müdürlüğü'nün ayrı ayrı büroları olması nedeniyle vatandaşların işlemler için dolaştığını söyleyen Durmuş Doğan, bundan böyle derneklerle ilgili işlemlerin daha hızlı, seri şekilde yapılacağını vurguladı.

Salonda ayrıca Avrupa Birliği (AB) Danışmanlık hizmetlerinin de verildiğini aktaran Doğan, kurum ve kuruluşlar ile firmaların AB Danışmanlığı'nın yapılacağını söyledi.

Bu arada, derneklerin 2006 yılına ilişkin faaliyetlerinin Nisan ayına kadar Dernekler İl Müdürlüğü'ne bildirmeleri gerektiğini hatırlatan Durmuş Doğan, Nisan ayına kadar bildirmeyen derneklere 549 YTL ceza kesileceğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız