SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derneklere 30 Nisan Uyarısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:43:34
Derneklere 30 Nisan Uyarısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Dernekler Müdürlüğü, dernek beyannameleri ve projelerin tesliminin 30 Nisan'da sona ereceğini duyurdu. 

Dernekler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 19 uncu maddesi hükmü uyarınca; her derneğin bir yıllık faaliyetlerini gösteren dernek beyannamelerini, her yılın 30 Nisan tarihine kadar, İl Dernekler Müdürlüğüne vermeleri zorunlu olmaktadır. İlimizde faaliyet gösteren, beyanname vermekle yükümlü olan derneklerden, 28.04.2014 tarihi itibari ile 311 Derneğin beyanname vermediği tespit edilmiştir. 30 Nisan 2014 tarihinden sonra beyannamelerini geç getiren Derneklere 5253 sayılı Kanunun 32/l maddesi 759 TL idari para cezasını ön görmektedir. Malatya İl Dernekler Müdürlüğü olarak hedefimiz, faaliyet gösteren tüm derneklerimizin beyannamelerini zamanında teslim ederek cezalı duruma düşmelerini önlemektir. Ayrıca Derneklerimizin, İçişleri Bakanlığına gönderecekleri projeler için de son tarihin, 30 Nisan 2014 olduğunu tekrar hatırlatmak isteriz. Derneklerimizin Beyanname ve Proje bildirimlerini dairemizden alacakları DERBİS şifresi ile elektronik ortamda gönderebileceklerdir. Ayrıca Beyannamelerini (DERBİS üzerinden) veren derneklerimizin bu beyanname ve bildirimlerini ayrıca fiziki ortamda (bilgisayar çıktısı şeklinde) hazırlayarak getirme zorunluluğu bulunmamaktadır. Bu konuda bütün derneklerimizin gerekli hassasiyeti göstererek mağdur duruma düşmemelerini bekliyoruz" denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız