SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Derneklerle Suriyeli Toplantısı

0
Güncellendi - 2016-03-17 19:48:31
Derneklerle Suriyeli Toplantısı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da misafir edilen Suriyelilere verilen hizmetler, karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri için derneklerle istişare toplantısı düzenlendi.

Malatya İl Dernekler Müdürlüğü tarafından Valilik Toplantı salonunda gerçekleştirilen istişare toplantısına kentte faaliyet gösteren dernek ve vakıflar katıldı. İl Dernekler Müdür vekili İhsan Ercan’ın başkanlığında yapılan toplantıda Suriyelilere yönelik yürütülen hizmetler, verilen hizmetler ile ilgili karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.

Toplantının açılışında söz alan İl Dernekler Müdür vekili İhsan Ercan, Suriyelilere sahada yardım yapan dernek ve vakıflarla bir araya gelmek istediklerini belirtti. Malatya’da misafir edilen Suriyeliler ile ilgili hizmetlerin daha etkili ve verimli olması adına yardım faaliyeti yürüten dernekler ve vakıfların tek çatı altında Malatya Yardım Platformu olarak bir araya gelmesi için prensip kararının alındığı belirten Ercan, önümüzdeki haftalarda bu derneklerin ve vakıfların bir araya gelerek platform kurma çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Toplantıda daha sonra söz alan Suriyelilerle Dayanışma ve Eğitim Derneği Başkanı Ahmad Natouf ise Malatya’da konteyner kentin yanı sıra dışarıda kalanlar ile birlikte 20 bin Suriyelinin barındığını belirtti. Malatya’da bulunan Suriyelilerin en büyük ihtiyaçlarının eğitim olduğunu dile getiren Natouf “Alacakları eğitim sayesinde İnşallah Suriyeliler bu toplumun birer elamanı olacaklardır” diye konuştu. Suriyeli göçmenlerin bu toplumda kaldığı sürece faydalı birer birey olacaklarını belirten Natouf, “Sizde takdir edersiniz ki böyle bir savaşla yüz yüze kalan Suriye toplumu bir çok hususta çok ciddi problemler yaşıyor. Suriyeliler şuanda kendilerini yarın neyin beklediğini ve böyle bir durumla neden karşılaştıklarının farkında değiller. Yarın nerede olacakları ne yapacakları belli olmayan insanlarında ciddi anlamda problemler yaşamasının normal olduğunu hepiniz takdir edersiniz” şeklinde konuştu.

İstişare toplantısına Suriyelilerle Dayanışma ve Eğitim Derneği, Bir Damla Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği Malatya Şubesi, Meşale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Malatya İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği, Hanımeli Eğitim Kültür Ve Yardımlaşma Derneği, Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuklar ve Kadınlar Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği, Beşir Derneği Malatya Temsilciliği, Işık Kadınlar Derneği, İyilik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Malatya Temsilciği, Birlik Vakfı Malatya Şubesi, Ensar Vakfı Malatya Şubesi, Safa Vakfı Malatya Şubesi, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı katıldı.

iha

SURİYELİLER İÇİN SAHADA OLAN DERNEK VE VAKIFLAR İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız