SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ders Çıkarıp İbret Almalıyız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:32:55
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından 'Ehlibeyt Sevgisi ve Kerbela' adlı program düzenlendi. 

Atatürk Spor Salonu'ndaki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, "Kerbela, haksızlık karşısında direnmenin adıdır. Kerbela hadisesinden ders çıkarıp ibret almalıyız" dedi.

Zeynel Abidin Kültür Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi ise, Muharrem ayının barış ayı olduğunu ifade etti. Ünverdi, Muharrem ayının içerisinde birçok hikmetin olduğunu belirterek, Muharrem ayı içerisinde birçok yasakların olduğunu dile getirdi. 

İl Müftüsü Ümit Çimen de, Ehlibeyt, Muharrem ve Kerbela'nın bizim kültürümüz ve tarihimizde önemli bir yeri olan kavramlar olduğunu belirterek "Muharrem ayı, birçok hikmetlerle dolu olmakla birlikte Kerbela ile hüzne dönüşmüş bir aydır" diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanvekili Şefik Şengün ise, Muharrem ayının birçok hikmetlerle dolu olduğunu kaydederek, "Muharrem ayının bende olumlu ve olumsuz bir intibası var. Olumsuz intiba, Peygamberimizin gözbebeği, cennetin efendisi Hz. Hüseyin efendimizin vahşice katledilmesidir. Tabi bu ayda teselli bulduğumuz nokta; o Allah rızası için yola çıktığından dolayı onun şehitlik mertebesine inandığımızdır" ifadelerini kullandı.

Grup Dergah'ın ilahi dinletisi sunduğu program, İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu'nun 'Ehlibeyt Sevgisi ve Kerbela' konulu konferansının ardından sona erdi. Programa, Malatya Valisi Süleyman Kamçı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu da katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız