SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Dersane Önergesine AKP Reddi

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:43:55
Dersane Önergesine AKP Reddi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Genel Meclisi toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi grubunun dershanelerin kapatılmasının araştırması yönünde verdiği önerge, AKP grubu tarafından reddedildi.

Malatya İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısı İl Özel İdaresi Salonu’nda Naci Şavata’nın başkanlığında devam etti. Toplantıda önerge sunan İl Genel Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, “Dershanelere niye ihtiyaç duyuluyor? Niye dershaneler açılıyor? Bugün niye kapatılmaya çalışılıyor? Niye kapatılmaması için diretiliyor? Malatya’da kaç dershane var? Dershaneler kapatılınca 40 yaşın üstündeki öğretmenlerin alınmayacağı söyleniyor. Bilgilenmek için bir araştırma yapılmasını öneriyorum” dedi.

Başkan Şavata, önergenin gündeme alınmasını onayladı. AK Parti gurubu reddetti. Böylece önerge gündeme alınmadı.

Toplantıda; yeterli hizmet yapıldı, yapılmadı tartışmaları da yaşandı.

CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Mengüç, AR-GE raporların sonucunda alınan kararların bazılarının uygulanmadığı şeklinde ibarelerin yer aldığını dile getirip, “Üç aylık bütçe 10 milyon lira olarak belirlendi. Bu bütçe ile ne yapılacak ki” diye sordu.

Bunun üzerine söz alan İl Genel Meclisi Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Şireci, “Siz 50 milyonluk bütçeye de karşı çıktınız. 3 aylık bütçeye de karşı çıkıyorsunuz” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Ali Doğan, “Üç aylık 10 milyon TL’lik bütçeye karşı çıkanlar, yıllık 50 milyon TL bütçeye de karşı çıkmışlardı. Bu nasıl zihniyet her şeye karşı çıkıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Üye Vahap Altınoku ise, “Programa alınan 10 taneden ancak 5 tanesi yapılabildi. Niye, çünkü bütçe yetersiz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız