SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Derslik Ortalaması Düştü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:18:02
A- A+ PAYLAŞ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Milli Eğitim çalışanları ile Battalgazi Halk Eğitim salonunda bir toplantı yaptı. 

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda eğitimle ilgili sorunların masaya yatırıldığı toplantıya; Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Maarif Müfettişleri Başkanı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile okul müdürleri katıldı.

Saygı duruşu İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşması yapan Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, "Milli Eğitim Bakanımızın taşra teşkilatı ile iletişimin daha güçlü olduğu bir dönemde Sayın Müsteşarımız sorunlarımızı yerinde görüp, iştişare edip çözümlemek için kadim şehrimiz Malatya’dalar,  Sayın Müsteşarımız Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci’ye bu anlamlı ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”  dedi.

Gittikleri illerde eğitimle ilgili sorunları dinlediklerini belirten Tekin, “Yaptığımız toplantılarda eğitimle ilgili illerimizin sorunlarını dinliyoruz. Müsteşarlığa başladığım yıl itibariyle her yıl toplantı yapıyorum. Her gittiğimiz yerde ille ilgili brifing alıyoruz. Konuşmamdan sonra ilin sorunlarını dinliyoruz. Gittiğimiz yerlerde bakanlıktan başka bir bürokrat arkadaşımız da oluyor. Aramızda da Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci Bey var. Türkiye ortalamasında olduğu gibi Malatya ortalamasında da çok önemli mesafe katedildiğini gördük. Türkiye’de 2002 öncesi derslik başına düşen öğrenci sayısı 40’lı rakamlarla ifade edilirken şu anda Türkiye ortalaması itibariyle 30’un altına inmiştir. ”dedi.

Battalgazi Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki toplantının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geçildi. Burada İl Milli Eğitim Müdürlüğünü gezen Tekin, Müdürlük binasında incelemelerde bulundu, daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile İl Milli Eğitim MüdürüAli Tatlı, Mehmet Topsakal Ortaokulu ve ilkokulu, Malatya Özel Eğitim Uygulama Merkezi ile Avni Kiğılı İmam Hatip Kız Meslek lisesi´ni ziyaret ettiler. Okulları ziyaret eden Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, öğretmenlerle sohbet etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız