SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Desteğe Devam Edeceğiz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:34:50
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerine devam eden Tiyatro Grubu tarafından sahnelenen “Unutamadığım Öğretmen” adlı oyuna sanatseverler büyük ilgi gösterdi.

Yeşilyurt Belediyesi’nin, Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şubesiyle ortaklaşa düzenlediği “Unutamadığım Öğretmenim” oyunu sanatseverlerle buluştu. Sabancı Kültür Merkezinde sahnelenen oyunu Vali Yardımcısı Miktat Alan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda sanatsever izledi.  

Yeşilyurt Belediyesi Tiyatro Grubu Yönetmeni Ömer Konakçı’ nın “Unutamadığım Öğretmenim” isimli kitaptan uyarladığı ve yönettiği, genç tiyatrocuların başarılı bir oyunsal format içerisinde sahneledikleri tek perdelik oyunda, öğretmenlerin hayat hikâyeleri başta olmak üzere topluma, insanlara ve öğrencilere yönelik düşünceleri duygusal bir bakış açısıyla anlatıldı.

Toplum ve insan hayatında çok önemli bir görev icra eden öğretmenlerin bilinmeyen yaşam öykülerinin anlatıldığı tiyatro oyununda oldukça etkileyici bir sahne performansı sergileyerek “ Öğretmenlerin farklı dünyalarını” duygusal ve derinliği güçlü olan tiyatro diliyle izleyicilere aktaran genç tiyatrocular, oyun bitiminde ayakta alkışlandı.

1.5 saate yakın süren oyun sonunda sahneye davet edilen Vali Yardımcı Miktat Alan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım, Yönetmen Ömer Konakçı ile tiyatrocuları tebrik edip, kutladılar.

VALİ YARDIMCISI ALAN, “BAŞARILI BİR OYUNU BEĞENİYLE İZLEDİK”

Vali Yardımcısı Miktat Alan, genç tiyatrocuları kutlarken, “Öğretmenlerimizi anlatan başarılı bir tiyatro oyununu beğeniyle izledik, emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum” dedi.

BAŞKAN POLAT, “SANATSAL FAALİYETLERİ HEP DESTEKLEDİK, DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye olarak sanatsal ve kültürel faaliyetlere desteklemeye özen gösterdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yaptığı konuşmada,” Eğitim Bir- Sen 1 Nolu Malatya Şubesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz tiyatro etkinliğinde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Belediyemizin tiyatro grubu tarafından sahnelenen “Unutamadığım Öğretmenim” adlı oyunda herkes mazisini yaşama fırsatı buldu. Genç tiyatrocular amatör bir ruhla oynuyorlar ama bize göre kesinlikle profesyonel bir anlayış hâkim, hepinizi kutluyorum. Bu oyunun Türkiye’de ulusal tarzda sahnelenmesi gerekiyor, bizlerde elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sanatsal faaliyetleri hep destekledik, bundan sonrada desteklemeye devam edeceğiz. Başarılı işler yapan Ömer Konakçı ve genç tiyatrocu kardeşlerimizi bünyemize kattık, genç yeteneklerimiz güzel çalışmalar yapıyorlar. Geçen hafta “İtina ile Elektrik Kesilir” adlı oyunu başarıyla sahnelediler, bugünde öğretmenlerimizi anlatan çok nefis bir oyun izledik. Tiyatroya emek veren tüm kardeşlerimi yürekten tebrik ediyor, başarılar diliyorum” dedi.

KEREM YILDIRIM, “ÖĞRETMENLİK AŞK MESLEDİĞİDİR, BU GERÇEK TİYATRO SAHNESİNDE ÇOK GÜZEL ANLATILDI”

Eğitim Bir-Sen Malatya 1 Nolu Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise, sanatsal faaliyetlere destek veren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkürlerini sundu. Yıldırım, “Rutin belediyecilik hizmetleri dışında sosyal ve kültürel faaliyetlere gösterdiği duyarlılıktan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum. Öğretmenlik aşk mesleğidir, eğer mesleğinize âşıksanız onu en güzel şekilde yaparsınız, bazen siz öğretmen olursunuz bazen okuldaki bir hizmetli sizin öğretmeniniz bazen de bir öğrenci tüm okulun öğretmeni olur. Önemli olan öğretmenliğe ve eğitime bakış açısıdır. Bugünkü tiyatro oyununu oldukça başarılı bir şekilde sahneleyen tiyatrocu kardeşlerimi yürekten kutluyorum. İnşallah böylesine güzel oyunların devamı gelir” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız