SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Desteğe Devam"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:11:59
A- A+ PAYLAŞ

Arapgir'de tarım ve hayvancılıkla uğraşan 69 çiftçiye 935 bin 850 lira kredi sağlandı. 
     
Arapgir Kaymakamlığı'nın destekleriyle İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Arapgir Ziraat Odası işbirliğinde Ziraat Bankası tarafından verilen kredi tutarları açıklandı. 
     
Buna göre, Büyük ve Küçükbaş Besicilik Yem Desteği Kredisi'nden 37 çiftçi toplam 307 bin 940 lira kredi alırken, Bitkisel Üretim Desteği Kredisi'nden 168 bin 660 liralık kredi 22 çiftçiye verildi. 
     
Arıcılık Destek Kredisi için 4 çiftçi 35 bin 500 lira destek aldı. 
     
Sertifikalı Süt İnekçiliği alımı için bir çiftçiye 90 bin lira, Küçükbaş Süt Hayvan alımı için de 4 çiftçiye 328 bin 750 lira destek sağlandı. 
     
Basınçlı Damlama Tarımsal Sulama Sistemi Kurulumu için de bir çiftçi 5 bin liralık krediyle desteklendi. 
     
Arapgir Kaymakamı Ercan Turan, çiftçileri desteklemeye devam edeceklerini belirterek, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hilmi Öksüztepe ve Arapgir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şafak'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 
 

FİDAN DESTEĞİ..
Bu arada, Malatya'da desteklenecek sertifikalı fidan, çilek fidesi ve standart fidan kullanılarak tesis edilen bağ ve bahçenin asgari alanı ve destek miktarları açıklandı. 
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bilindiği üzere bakanlığımızın uygulamış olduğu sertifikalı fidan/çilek fidesi ve standart fidan kullanımı desteği 2012 yılı uygulamaları, 16 Nisan 2012 tarihli ve 2012/3106 sayılı 2012 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ve bu karara dayanılarak hazırlanan 22 Haziran 2012 tarih ve 28331 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2012/43 sayılı 'Yurt İçi Sertifikalı Fidan/Çilek Fidesi ve Standart Fidan Kullanımı Desteklemesi Hakkında Tebliğ' hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir. Bu kapsamda 2012 yılı başvurularının yazlık dikimler için 22 Haziran 2012 ile 31 Ağustos 2012, güzlük dikimler için ise 1 Ekim 2012 ile 31 Aralık 2012 tarihleri arasında İl/İlçe Müdürlüklerimize yapılması gerekmektedir” dedi. 
 
Aytekin, “Desteklenecek sertifikalı fidan, çilek fidesi ve standart fidan kullanılarak tesis edilen bağ ve bahçenin asgari alanı, destek miktarları belirtilmiş olup, çiftçilerin konu hakkında İl/İlçe Müdürlüklerinden geniş bilgi alabilecekler” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız