SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Desteğinizi İstiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:47:21
A- A+ PAYLAŞ

AKP'li milletvekili ve adayları, seçim çalışmaları kapsamında çeşitli ziyaretlerde bulundular.

MUSTAFA ŞAHİN..

Şahin, seçim çalışmaları kapsamında Özsan Sanayi Sitesi esnaflarıyla bir araya geldi. AKP Yeşilyurt İlçe Başkanı Muhammed Yalçınkaya’nın da eşlik ettiği ziyaret esnasında Şahin, esnafların sorun ve isteklerini dinledi. Burada esnaflarla sohbet eden Mustafa Şahin, “Desteğinizi istiyoruz. 1 Kasım'da hep beraber daha iyi olalım. Bu kötü gidişi durduralım” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şahin daha sonra Malatya Ticaret Borsası'nı ziyaret ederek, oda Başkanı Gürsel Özbey ve odanın Meclis Başkanı Akif Baştürk ile bir araya geldi.  Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, "İnşallah önümüzdeki süreç Türkiye'nin huzuru, kardeşliği ve dökülen kanların bir an önce son bulması için gerekli olan bir sonuç ortaya çıkarır” sözlerini kaydetti.

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise kayısı denildiğinde akla Malatya'nın geldiğini belirterek, Malatya'nın dünya kayısısının başkenti olduğunu kaydetti. Şahin, istikrarın olmadığı bir yerde ticari ve ekonomik istikrarın olmayacağını ifade ederek, şunları söyledi:

“7 Haziran seçimlerinden sonra bir süreç yaşadık. Bu süreçte yaklaşık 4,5 aydır belki yine bir boşluk oluşturulmak istenilmesine rağmen; CHP'si, MHP'si, HDP'si ile beraber ama hamdolsun AK Parti kadroları olarak yüzde 41'lik oy desteğiyle, yine kurmuş olduğumuz seçim hükümetiyle belki çok icracı bir hükümet olmamakla beraber en azından kaosa prim vermeden ülkeyi iyi bir noktaya getirdik. Her zaman söylüyoruz, 1 Kasım Türkiye için gerçekten ciddi bir fırsat. Kayısı diyoruz, tarım diyoruz, çiftçi kardeşlerimizden bahsediyoruz. Seçim vaatlerimiz kapsamında yemde ve gübrede KDV’yi kaldıracağız. Genç çiftçilerimize proje karşılığı 30 bin lira karşılıksız destek vereceğiz. Arazilerini büyütmek isteyen ehil mirasçılara faizsiz kredi desteği sağlayacağız. Ürünlerini lisanslı depolarda muhafaza eden üreticilere kira desteği sağlayacağız. Cumhuriyet tarihinin en büyük ve en kapsamlı kırsal hamlesini başlatan partimiz, inşallah sizlerin de desteğiyle daha büyük başarılara imza atacak.”

Milletvekili Şahin, açıklamasının devamında ise terör olaylarına değindi. Terörle ciddi bir mücadelenin olduğunu dile getiren Şahin, “Terör ve teröristlerle ciddi bir mücadelemiz var. Bu süre içerisinde de inşallah kardeş kavgasının olmadığı, kardeş kanının akmadığı, silahların patlamadığı bir ülke konumunda olmaya muktedir oluruz. Doğusuyla, Batısıyla, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle hep birlikte bir ülkeyiz. Bu renklerin olması bizim için bir zenginlik. Ama maalesef ülkemizi Suriye'ye, Irak'a çevirmeye çalışan bir takım odaklar var. Ben eminim onlarda bu süre içerisinde bir ders çıkaracaklar. 1 Kasım seçimleri çok önemli. Her şeyden önce geleceğimizi oylayacağız" diye konuştu. 

Mustafa Şahin, daha sonra Makine Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Makine Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Erdal Yavaş, "Bir seçim yaşandı, ikinci bir seçim yaşanıyor. Biz, bu seçimin ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Şahin de AKP iktidarlarının 13 yılda her sektörde güzel çalışmalara imza attığını kaydetti. Şahin, toplumsal sözleşme olarak nitelendirdikleri yeni bir anayasanın yapılması için 24. dönemde gösterdikleri gayreti, muhalefetin kesintiye uğratmış olmasına rağmen 1 Kasım seçimleriyle beraber nitelikli bir sayıya ulaşarak, sürece devam etmek istediklerini dile getirdi. Şahin, sözlerini şu cümleler ile noktaladı:

“Sürece devam etmek istiyoruz çünkü biz, sizler için çalışıyoruz. Örneğin; ilk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerini, 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın karşılayacak, böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmuş olacağız. Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlara ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programı hayata geçirilecek. 7 Haziran seçimlerine giderken bir söz vermiştik, 'bin 100 liranın altında maaş alan emeklilere aylık 100, yıllık bin 200 lira vereceğiz' demiştik. Temmuz'dan itibaren ödenmeye başladı. Şimdi, bin 100 liranın altındakilere verdiğimizin üstüne, bütün emeklilerimizi kuşatacak şekilde yılda bin 200 lira ek zam yapıyoruz. İşte biz bu nedenlerden dolayı süreç devam etsin, ülke kalkınsın, Türkiye şahlansın istiyoruz.”

TÜFENKCİ VE ÜNALAN..

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile Malatya 6. Sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim kapsamında bir dizi ziyaretlerde bulundu. Tüfenkci ve Önalan, seçim çalışmaları kapsamında ilk olarak Cezmi Kartay ve Akpınar esnafını ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Tüfenkci ve Önalan sorun ve istekleri dinleyerek, 1 Kasım'da yapılacak olan seçim için destek ve dua istedi. 

Esnaf ziyaretleri esnasında birtakım açıklamalarda bulunan Tüfenkci, AK Parti’nin her zaman esnafın yanında olduğunu söyledi. AK Parti’nin seçim vaatleriyle ilgili konuşan Milletvekili Bülent Tüfenkci, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde seçim beyannamemizi açıkladık. Beyannamemizde emeklilerden gençlere ve kadınlara, asgari ücretlilerden taşeron işçilere, esnaftan çiftçiye kadar her kesim için müjdeler yer aldı. Ben burada özellikle siz esnaflara verilen müjdeler üzerinde duracağım. Artık maaştan kesinti bitiyor. Yüzde 15'ten yüzde 10'a indirdiğimiz Bağ-Kur sigortalısı esnafın emekli aylıklarından kesilen sosyal güvenlik destek primi kesintisini tamamen ortadan kaldıracağız. Emekli ve asgari ücretli vatandaşlarımızı TOKİ eliyle ev sahibi yapacağız. Emekliler aylık 250 lira taksitle konut sahibi olacak. Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürdüreceğiz ve 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği vereceğiz. Yine basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. Her zaman söylediğim gibi AK Parti yine esnafının yanında yer almaya devam ediyor. Gelin destek verin, ilk günkü aşkla ülkeyi daha ileriye hep birlikte taşıyalım.”

Milletvekili Tüfenkci ile milletvekili adayı Önalan, daha sonra Hukukçular ve Bingöllüler Derneği’ni ziyaret etti. AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci Hukukçular Derneği ziyaretinde yaptığı konuşmada, 1 Kasım'ın Türkiye için önemli olduğunu kaydetti.

Tüfenkci ve Önalan, son ziyaretlerini Bingöllüler Derneği'ne gerçekleştirdi. Ziyarette konuşan Bingöllüler Dernek Başkanı Nusret Butakın, “Memleketimizin, ülkemizin, insanlarımızın geleceği ve refahı için, birlik ve beraberlik içerisinde kardeşçe yaşayabilmemiz için gerekeni yaparız" dedi. 

Önalan ise, “Bingöl evladı olarak Malatya'dan büyüklerimiz lütfettiler ve bizi buradan milletvekili adayı gösterdiler. Sağ olsunlar hemşerilerimiz her zamanki gibi bizi bağırlarına bastı. Bağırlarından da ziyade yüreklerine bastılar” şeklinde konuştu.

“Bizim artık ortak bir paydamız var, o da vatan” diyen Önalan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bingöllü, Malatyalı, Muşlu, Erzurumlu olsun; Malatya'ya yerleşmiş bütün kardeşlerimizin tek paydası vatan. Vatan olmadan ne Bingöl ne de Malatya olur. 1 Kasım tarihi bir fırsat. Önemli vaatlerimiz, projelerimiz var. Bildiğiniz gibi AK Parti gençlerimize seçim beyannamesinde önemli bir yer verdi. Gençlerimizi ilgilendiren çok önemli projeler açıkladık. İşbaşı eğitim programımız vardı 6 aylık. Artık bunu 1 yıl olarak uygulayacağız. Bir genç işe ilk defa başladığında işbaşı eğitim programı çerçevesinde çalışırken 1 yıl boyunca maaşını devletten alacak, işverene maliyeti sıfır olacak. İşveren o gencimizi beğenirse artık kendisi istihdam edecek. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Bizim sevdamız bu ülke. Bu ülkenin evlatları. Sizler için yılmadan, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.”

Tüfenkci ise burada yaptığı konuşmada provokatörlerin başlattığı oyunlarla birlikte polis ve askerlerin şehit edildiğini kaydetti. Tüfenkci, "7 Haziran'dan sonra oluşan tabloda, özellikle o tablonun oluşturduğu boşluktan da istifade ederek almış oldukları oyların değerini ve kıymetini bilmeyerek, 'sırtımızı PKK'ya, PYD'ye KCK'ya, dayadık' diyerek, kimlerle işbirliği yaptıklarını gösterdiler. Polisimizi ve askerimizi şehit ederek, bu süreci baltalayanların kim olduğunu da, geçen süreç içerisinde milletimiz çok iyi görmektedir. Biz asla ve asla kardeşliğimizden ödün vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeyeceğiz. Çözüm irademizden asla ve asla vazgeçmeyeceğiz. Terör örgütüne de pabuç bırakmamamız lazım. Toplumsal huzuru ve barışı sağlamak yine 1 Kasım'da milletimizin vereceği destekle AK Parti'ye düşecektir” ifadelerine yer verdi.

"CEMEVLERİNE YENi BİR STATÜ KAZANDIRACAĞIZ.."

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık seçim çalışmaları kapsamında Kışla Caddesi esnaflarını, Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Veterinerler Hekimler Odası'nı ziyaret etti.

Çalık, ziyaret programı çerçevesinde ilk olarak Kışla Caddesi'ndeki esnaflarla bir araya geldi. Esnafları tek tek gezen Çalık, vatandaşlarla da sohbet etti. 1 Kasım'da yapılacak olan seçim için destek isteyen Çalık, vatandaşların büyük ilgisini gördü. Kışla Caddesi'nde gözleme yapan bir iş yerinde çalışan bayanlarla birlikte gözleme yapan Çalık, herkesin  dua ve desteğini istediklerini söyledi.

Milletvekili Çalık daha sonra Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Malatya İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, AKP iktidarları döneminde önemli çalışmaların yapıldığını ve önemli destekler aldıklarını, bu destekleri üreticilere sunduklarını kaydetti.

Akın, birçok yeni proje ve programın olduğunu ifade ederek, "Önemli olan Türkiye'miz. Biz her türlü çalışmada birbirimize destek olmalıyız" dedi.

Çalık ise toplumun her kesiminde olduğu gibi üreticileri de düşündüklerini belirtti. Üreticilerin bir araya gelerek, toplu halde sorunlarını dile getirmeleri için başlattıkları çalışmaların netice verdiğini dile getiren Çalık, "Türkiye genelinde Süt Üreticileri Birliği'ni, Kırmızı Et Üreticileri Birliği'ni, Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği'ni kurduk. Başkanlarımızda görevlerini layıkıyla yerine getirdiler" diye konuştu.

Çalık, AKP  iktidarları döneminde tarıma çok önemli yatırımlar yapıldığını kaydederek, “Mazot, gübre ve yem desteğinin ne olduğunu bilmeyen bir Türkiye vardı. AK Parti ile birlikte çiftçiyi düşünen bir partinin iş başında olmasından kaynaklanan çok önemli desteklerde imza attık” ifadelerine yer verdi.

Genç çiftçilerin desteklendiğine dikkat çeken Çalık, "Genç çiftçilerimiz 'ben bir proje yaptım' diyerek geldiği anda karşılıksız olarak 30 bin TL destek alıyor. Çiftçi gençlerimize yönelik de çok önemli bir adım atıyoruz. Okuyan gençlerimizi düşündüğümüz gibi 'ben ülkeme, milletime hizmet edip, üreteceğim' diyen gençlerimize yönelik de çalışmalarımızı yapıyoruz. Okuyup iş kuranlara da 50 bin TL veriyoruz. Gençlerimize karşılıksız hibe veriyoruz" dedi.

Öznur Çalık, son ziyaretini Veteriner Hekimler Odası'na gerçekleştirdi. Malatya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, "Bu dönem sorunlarımızı fazla dile getirmeyeceğiz. Hükümet kurulduktan sonra milletvekilimizi ziyaret edip, sorunlarımızı ileteceğiz. Ülkemizin birlik ve beraberliğe en yüksek seviyede ihtiyacının olduğu bir dönemden geçiyoruz" dedi.

Milletvekili Çalık ise, AKP'nin Türkiye siyasetine çok farklı bir anlam kattığını ve siyasetin ahlaki bir liman olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'de 13 yılda her alanda önemli hizmetler yaptıklarını kaydeden Çalık, "Her alanda önemli değişiklikler yaşandı. Hem hayvan üretiminde hem bitki üretiminde, toprağın gelişmesinde çok ciddi destekler verdik. Tarımdaki bu değişimi üreticiler çok daha iyi hissetti" ifadelerini kullandı.

Çalık, hukuki bir değişiklikle cemevlerine yeni bir statü kazandıracaklarını belirterek, "Tek başına iş başına geldiğimiz andan itibaren ekonomik ve siyasi istikrar, terörü tamamen bitirmiş bir Türkiye; barışı, kardeşliği, hoşgörüyü koymuş bir Türkiye oluşturmak istiyoruz. Hazırlamış olduğumuz beyannamede tüm kesimlerin; dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeksizin herkes kendisini ötekileştirilmiş bir Türkiye'den yeni Türkiye içerisine koyması gerekir. Bu kapsamda beyannamemizin en önemli maddelerinden bir tanesi cem evlerine yönelik yapacağımız hukuksal değişiklik olacak. Hukuki bir değişiklikle inşallah cem evlerine yeni bir statü kazandıracağız" şeklinde konuştu.

“SÖZ KONUSU, TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, Türkiye'nin geleceği açısından önemli bir seçim sürecinde olduklarını söyledi. “Son 13 yılda Türkiye’nin daha demokratik, daha özgür, huzurlu ve güvenli bir ülke olması için attığımız adımlar, ülkemizin çehresini değiştirdi” diyen Yaşar, reform hareketlerinin sürmesi için vatandaşlardan destek istedi.

Nurettin Yaşar seçim çalışmaları kapsamında Kuyumcular Çarşısı ve Tüccar Pazarı esnafı, Parçikanlılar Derneği ile Rutikanlılar Derneği’ni ziyaret etti. Milletvekili Yaşar ziyaretlerde yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin Türkiye için büyük önem taşıdığına dikkat çekti. 

Türkiye'nin geleceği için milletin bir kez daha sandık başına gideceğini ifade eden Yaşar, “Son 13 yılda Türkiye’nin daha demokratik, daha özgür, huzurlu ve güvenli bir ülke olması için attığımız adımlar, ülkemizin çehresini değiştirdi. Şu anda ise Türkiye'nin geleceği söz konusu. Gelecek nesiller, Türkiye'nin bütünlüğü, kalkınması ve gelişmesi, bağımsızlığı, özgürlüğü için 13 yıl boyunca mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Biz bunun için buradayız ve heyecanımızı buradan alıyoruz” ifadelerine yer verdi. “Son 13 yılda devleti milletin hizmetkarı yapabilmek için çok büyük gayretlerimiz oldu” diyen Milletvekili Nurettin Yaşar, şöyle konuştu

“Partimiz son 13 yılda Türkiye’nin kronikleşmiş sorunlarının çözümüne ciddi katkılar sağlayacak adımlar atmıştır. Bununla birlikte Türkiye’de yapılması gerekenler, yapılanlarla sınırlı değildir. Vatandaşlarımızın daha fazla güvenlik, demokrasi ve huzur taleplerinin karşılanması için reformları aynı kararlılıkla sürdürmemiz geriyor. Bu doğrultuda sizlerin desteğine ihtiyacımız var. İnsanlar yaptıklarımızı gördüler ve neticesinde bizi iktidara taşıdılar. İnşallah hep birlikte AK Parti’yi yine tek başına iktidara taşıyacaksınız.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız