SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destek Bekliyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:45:09
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şahin, “Malatya-Elazığ illerimiz arasındaki ulaşımın her geçen gün arttığı göz önünde bulundurularak ilerleyen yıllar için bir raylı sistemin düşünülmesi, özellikle 2023 vizyonumuzla bütünleşecektir” dedi. 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Ulaştırma Bakanlığı bütçe görüşmelerinde AKP Grubu adına yaptığı konuşmada, ulaşımda Malatya'nın katettiği mesafeyi komisyon üyeleriyle paylaşarak Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan Malatya'ya yapılan hizmetlerin hızlandırılmasını talep etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a ve komisyon üyelerine Malatya'daki hizmetlerle ilgili bilgi veren 

Şahin taleplerini şöyle sıraladı:

“Kuzey çevre yolu ile ilgili sıkıntıları biliyorsunuz. O konuda inşallah acilen hızlandırılması noktasında desteklerinizi bekliyoruz. Özellikle ömrünü tamamlayan Kömürhan Köprüsü’nün yanında yapılmakta olan 2. bir köprünün devamında bin 250 metrelik bir tünele ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Malatya -Elazığ illerimiz arasındaki ulaşımın her geçen gün arttığı göz önünde bulundurularak ilerleyen yıllarda ihtiyaç olacak bir raylı sistemin düşünülmesi özellikle 2023 vizyonumuzla bütünleşecektir. Malatya ilimizin batı çıkışında bulunan viyadük üzerinde raylı sistem geçmişte ihmal edildi veya göz ardı edildi ama şu anda Malatya’mızın doğusuyla batısı arasında ulaşımı sağlayan viyadüğümüzde Belediye Başkanımız yapmış olduğu bir çalışmayla lastikli sistemle toplu taşıma problemini çözmeye çalışacaklardır. Özellikle kuzeyi güneye bağlayan yol ağı üzerinde yer alan Malatya-Divriği-Arapgir, Kemaliye üzerinden geçecek olan yolumuzun da bir an önce hızlandırılması için Malatyalı hemşehrilerimizin beklentileri var. Çünkü bu yolun Malatya ilimizin ekonomik anlamda gelişmesine ciddi anlamda katkısı olacaktır. İki kardeş il olan Malatya-Elazığ arasında çalışan feribotlarımız vardı. Bu feribotlarımızdan bir tanesi maalesef yıllarca yapılmayan kontrollerden dolayı elim bir kaza yaşanmıştı. O kazada 13 insanımız hayatını kaybetmişti. Sizlerle yapmış olduğumuz görüşmeler sonucu Demiryolu Köprüsü’nün kara ulaşımına açılmasının uygun olmadığından, bölgeye iki adet feribot gönderilmesi konusunda talimat vermiştiniz. Bölgedeki vatandaşlarımız gelecek olan 2 feribotun ne zaman geleceğini merak ediyorlar. Bölgedeki yaz nüfusunu göz önünde bulundurduğumuzda ciddi bir hareketlilik yaşandığından bir an önce feribotların gelmesi bölge halkını rahatlatacaktır. Malatya-Sivas kara yolunun 54+54’ünün ihale edildiğini biliyoruz. Ancak orası da yine KİK’(Kamu İhale kurumu)e takıldı.Bizim daha önce de yine Malatya’da yapmış olduğunuz yatırımların birçoğunda KİK mevzuatı nedeniyle hizmetlerinin aksaması haddinden fazladır. Kamu İhale Kurumuyla alakalı yeni bir düzenleme yapmak imkan dahilinde midir, değil midir? Yapılacak yeni bir düzenlemenin en azından hizmetin daha da süratli bir şekilde vatandaşlarımızla buluşmasına vesile olacağı düşüncesindeyim. Malatya Yeşilyurt-Adıyaman güzergahı üzerinde yine onun projesi yapılmış, kısmen çalışmalarına başlanmıştı. O güzergahta da eğer Malatya - Adıyaman istikametindeki yol yapılırsa ki o bölgede Çelikhan ilçemiz var, Adıyaman’ın ilçesi, büyük bir çoğunluğu Malatya’yla bağlantılarını sağlıyorlar. Yol yapım çalışmalarının hızlandırılması için desteklerinizi bekliyoruz.”

Milletvekili Şahin muhalefetin Malatya'nın hizmet alamadığı iddialarına da cevap vererek şöyle konuştu: “Özellikle bizden önce 36 kilometre olan duble yola biz şu anda 264 kilometresini net bitirerek sahip olmuşuz. Karahan geçidi 1900 metreli bir rakımdan tünel vasıtasıyla düşürülerek önümüzdeki günlerde hizmete girecektir. Ayrıca yine Malatya-Sürgü-Erkenek güneye giden Kahramanmaraş güzergahındaki tünelimizde başladı, bitmek üzere. Şehir içerisinde yapılan alt geçitlerimiz şehir trafiğini ciddi ölçüde rahatlatmış durumda. 2013 Ocak ayında bitecek olan Battalgazi kavşağı trafiği daha da rahatlatacaktır. Afrika’dan Avrupa ve Asya’ya kadar 204 noktaya yapılacak uçuşlarda kayısı ikram edilecek. Bu anlamda Sayın Bakana desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız