SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek İçin 2 Vekile Teşekkür

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:08:26
Destek İçin 2 Vekile Teşekkür
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi için Maliye Bakanlığı'nca üniversiteye 3 milyon TL tahsis edildiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün de yerinde inceleme yaptığı Güneş Enerjisi Santrali'ne sağlanan desteğe ilişkin olarak üniversitenin basın bülteni şöyle:

"5.3 MW kapasitesiyle Türkiye’nin en büyüğü olan İnönü Üniversitesi Güneş Enerjisi Santrali Projesi tamamlanmış ve enerji üretimine başlamış bulunuyor. Ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını azaltacak alternatif ve çevreci enerji kaynaklarından yararlanmanın önemine inanan İnönü Üniversitesi, Turgut Özal Tıp Merkezinin yıllık enerji ihtiyacının 1/3’ünü karşılama gücüne sahip olan bu projeyi, kendi çabalarıyla ve banka kredisi kullanarak hayata geçirmiştir.

Güneş Enerjisi Santrali Projesi hakkında Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal’a da bilgi verilmiş ve devletin bu projeye katkı sağlaması talep edilmiştir. İnönü Üniversitesinin bu talebi, Maliye Bakanlığınca uygun görülmüş ve 3.000.000 TL tahsis edilmiştir. Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Güneş Enerjisi Santrali Projemiz ile ilgili talebimizin gerçekleşmesi sürecindeki değerli katkıları nedeniyle Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek, Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Sayın Naci Ağbal, Malatya Milletvekillerimiz Sayın Ömer Faruk Öz ve Sayın M. Mücahit Fındıklı’ya İnönü Üniversitesi olarak teşekkür ediyor, memnuniyetimizi ve şükran duygularımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi."

FOTOĞRAF: Milletvekili Öz, geçtiğimiz hafta Güneş Enerjisi Santrali alanında inceleme yapmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız