SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek İstedi

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:48:35
Destek İstedi
A- A+ PAYLAŞ
 
İzmir Valiliği ve Gıda,Tarım Hayvancılık il Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Ulusal Süt Zirvesi' programına katılan Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, " Yaylalardaki peynir ve süt üretimi konusundaki imkânsızlıklar ile kayıt dışılığın önlenmesi ve hijyen şartlarının oluşması için destek istiyoruz. " dedi. 
 
İzmir'in Çeşme ilçesinde 21 Mayıs ile 23 Mayıs günleri arasında yapılan programa, Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile yurt içi ve yurt dışından konusunun uzmanı bilim adamları, siyasiler, bürokratlar, birçok sivil toplum örgütü başkanları, üretici firma kurum ve kuruluş temsilcileri olmak üzere çok sayıda kişi katıldı. 
 
"Gerçeği Yansıtmıyor"
 
Bakan Eker konuşmasında,  son yıllarda özellikle büyük yatırımların yapıldığını anlatarak süt hayvancılığı sayesinde 8 milyon ton olan süt üretiminin 14 milyon civarına çıktığını söyledi.  Son yıllarda küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığa çok önemli destek verdiklerini anlatan Bakan Eker, süt tüketim kıyaslamasında, dünyada süt tüketim oranına bakıldığında yapılan kıyaslamaların aslında gerçeği yansıtmadığını ifade  etti. Bakan Mehdi Eker, "Çünkü dünyada ve Avrupa’da genel yapı olarak yoğurt ve ayran kültürü yaygın olmadığından tüketim oranı çok düşük olup Türkiye'deki süt ve süt ürünleri tüketimi yüzde olarak yoğurt ve ayran olarak ta tüketildiği için ortalama olarak yüksek olup, daha yaygın hale getirilmesi için küçük yaştaki çocuklarında bu projeye dahil edilmesi noktasında okul sütü akıl küpü projesini hayata geçirdik." dedi 
 
Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'e, süt projesine destek verdiklerini ve bu projenin hayati önem taşıyan bir proje olduğunu  söyleyen İhsan Akın, "Kimsenin siyasi malzeme yapmaya hakkı yoktur" dedi. Başkan Akın, daha sonra  mera konusunda sıkıntılarının olduğunu ve bu sıkıntıların giderilmesi gerektiğini Bakan Eker'e anlatarak, mera hayvancılığı ve doğal hayvancılığın korunması için gerekli çalışma yapılması noktasında bilgiler vererek destek istedi.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız