SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek Ödemeleri Yapıldı

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 12 ilde Çiftlik Muhasebe Veri Ağı (ÇMVA) desteği ödemelerinin yapıldığı belirtildi.
 
Konu ile ilgili müdürlük tarafından yapılan açıklamada;  " İlk kez 1965 tarihinde, AB Tarım Politikalarının belirlenmesi ve değerlendirilmesine imkan sağlamak amacıyla 79/65/EEC sayılı Konsey kararı ile oluşturulan. AB üyesi ülkelerdeki tarım işletmelerinin yıllık gelir ve faaliyetlerine ilişkin muhasebe verilerinin toplandığı bir bilgi sistemi olan Çiftlik Muhasebe Veri Ağı projesi (ÇMVA) ortak Tarım Politikasının şekillenmesi ve etkinliğinin artırılmasında AB Komisyonu tarafından kullanılan en önemli araçlardan birisidir.
 
AB’ye üye tüm ülkeler kendi tarımsal yapılarına uygun veri sistemlerine sahip olmakla birlikte, topluluğun ortak tarım politikasının yönlendirilmesi ve üye ülkelerin işletmelerinin karşılaştırılması için aynı baza sahip verilerin oluşturulması gereği ortaya çıktığından,  tarım sektörünün kayıt altına alınması hedeflenmektedir.
 
Türkiye genelinde Tekirdağ, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya, Nevşehir, Adana, Şanlıurfa, Samsun, Giresun, Erzurum ve Malatya olmak üzere toplam 12 ilde uygulanmakta olup, Malatya’da 50 çiftçi ile proje yürütülmektedir. Projeye dahil olma ve ayrılma gönüllülük esasına dayalı olup, kayıtlar yıllık yapılmaktadır.
 
Proje gereğini yerine getiren kayıtlı çiftçilere 2011 yılı sonu itibariyle 300 TL destek yapılacağı öngörülmüştür. Bu öngörü doğrultusunda 300 TL Katılım Desteği 21.12.2011 tarihi itibariyle kayıtlı çiftçilerimizin T.C Ziraat Bankası ÇKS hesaplarına aktarılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız