SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek Ofisleri Kurulacak'

A- A+ PAYLAŞ

Fırat Kalkınma Ajansı'nın Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde destek ofisleri kuracağı bildirildi.

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, talepleri yerinde giderme adına önem arz edecek olan Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde kurulacak destek ofislerinin, mevcut personelin bölgeyi tanıması ve görecekleri eğitimlere müteakip yılsonunu bulacağı belirterek, "Görevi ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda yatırımcıya bilgi ve yol göstermek olan Yatırım Destek Ofislerinin (YDO), Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde kurulması personelin bölgeyi tanıması ve gerekli eğitimleri almasından sonra faaliyete geçirilecek" ifadelerini kullandı.

Fırat Kalkınma Ajansı'na alınan yeni personellerin verimli çalışması için azami gayret göstereceklerini söyleyen Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, şunları belirtti:

''Bu kapsamda uzman arkadaşlarımız bu illerin yatırım imkanlarını tanıtma hedefi doğrultusunda broşürler, sunumlar ve tanıtım filmi gibi basılı ve görsel materyallerle yurt içinde ve yurt dışında çeşitli fuar, toplantı ve konferans gibi organizasyonlara tanıtılacak. Burada hem potansiyel yatırımcı firmalar ile temas sağlanacak hem de ticaret ve sanayi odaları gibi kuruluşlarla muhtemel işbirliği fırsatları hakkında görüş alışverişi yapılacak.''

Altunyuva ''Bölgesel kalkınma için çalışacak ajans personelin haiz oldukları eğitim ve tecrübelerinin yüksek olması olumlu sonuçları beraberinde getirecektir. Bu arkadaşlar her türlü desteği yatırımcılarımıza sorunsuz bir şekilde sağlayacaktır. Örneğin özel sektör yatırımcılarına ilgili mevzuattaki başvuru koşulları ve istenen belgeler doğrultusunda bilgi sağlayarak yol gösterilecek. Aynı zamanda izin ve ruhsat işlemleri ile diğer idari işlemleri tek elden takip ederek koordinasyonu sağlanacak. Ya da bölge içindeki bir iş projesi, eğer "Ön Bölgesel Gelişme Planı"nda yer alan amaçlara uygunsa, hibe desteği verilecek" diyerek, daha sonra şunları belirtti:

''Desteklenecek projeler uzman arkadaşlarımız aracılığı ile yakından takip edilip, denetimleri sağlanacak. Sadece yerli yatırımcılarımıza değil aynı zamanda yabancı yatırımcılara da bu hizmet verilecek. Bunları en iyi şekilde takip edecek personel kadrosunu oluşturduğumuza inanıyoruz.''

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız