SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destek Olmaya Hazırız"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:37:14
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği,  Yazıhan Belediyesi toplantı salonunda Islah projesi destekleri kayıtlar kontroller ve verimlilik konuları hakkında toplantı yaptı.

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın  toplantıdaki konuşmasında projenin asıl amacının  verimliliği ve kaliteyi yükseltmek olduğunu belirtti.

Akın konuşmasında, “ Hem yavru verimliliğini hem süt hem et verimliliğini yükseltmek için bu proje yaşama geçirildi.  Farklı ilçelerimizde de  inşallah bu projemizi  hayata geçireceğiz. Bu projedeki asıl amaç sadece destek alınması değildir.   Burada proje lideri hocamızın söylediği gibi en iyi koçları en iyi kuzuları yetiştirmektir.Kırmızı et açığının kapatılması noktasında da eğer sizler iyi koç üretirseniz bu koçlarınızı koç desteği kapsamına bakanlığımız alıyor ve destekliyor.” Dedi.

Toplantıda bulunan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk’te, “Bizim bölgemiz birinci tarım ikinci hayvancılık bölgesidir.  Yazıhan bölgesinde küçükbaş hayvan üreticilerinin çoğunlukta olduğu ve fazla sayıda da üreticimizin olduğunu biliyoruz.Bizlerde yerel yönetimler olarak bizim üzerimize düşen ne varsa  biz her zaman yetiştiricilerimize destek olmaya hazırız” dedi

Yürütülen projenin lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar ise konuşmasında Yazıhan ilçesinde  ‘Halk Elinde Akkaraman Irkı Islah  Projesi’ uygulandığını belirterek, “ Projenin ana amacı kuzu  sayısını artırmak ve damızlık üretmektir.  Bu amaçlara en kısa zamanda  ulaşmayı hepimize Allah nasip eder inşallah.  Bunu gerçekleştirmek  için biz elimizden ne geliyorsa sizlerle birlikte yapacağız.  Bundan birkaç sene sonra da Yazıhan’da üretmiş olduğumuz damızlıkları başka ilçe de, başka illere satmayı Allah bize nasip eder inşallah.  O zaman bugün bir kazanıyorsanız o zaman iki kazanacaksınız” ifadelerini kullandı.

Yazıhan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İçe Müdürü Zafer Tanrıverdi ise konuşmasında  ‘Halk Elinde Islah Projesi’nin 3 yıldır uygulandığını kaydetti. 

Proje teknik elemanı Veteriner Teknikeri Ayşegül Kılınç ise üreticilere uygulamayla ilgili bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız