SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek Sağlanacak

A- A+ PAYLAŞ
Bu yılın Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) için yatırım destek ve bilgi üretme yılı olacağını söyleyen FKA Genel Sekreteri Fethi Altunyuva, 2011 yılındaki çalışmaları değerlendirdi. 
 
15 MİLYON TL KAYNAK 
 
Altunyuva, geçtiğimiz yılın değerlendirmesini yaptığı konuşmasında, " 2011 yılı desteklerinin değerlendirilmesi tamamlanarak uygulama süreci başlayacak olup yatırımcılara yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Bitkisel üretim ve sürdürülebilir turizm alanlarında bölgenin 2023 stratejisini ortaya koymak üzere bir planlama çalışması sürdürüyoruz. Bu çalışmanın 2012 ortalarında tamamlanması hedefleniyor. 2011 yılı içerisinde kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik Turizm Sektörünün Geliştirilmesi ve Turizm ve Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi mali destek programları sonuçlandırılmıştır. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum kuruluşlarına yönelik olan Doğrudan Faaliyet Desteği ve Teknik Destek programları sürdürüldü. Bu programlarla birlikte, bölge için stratejik önemi ve aciliyeti olan projelere destek verildi, teknik destek kapsamında da kurumsal gelişim kapsamında alınması gereken eğitimlere destek verildi. 2010 yılında ilan edilmiş olan KOBİ'lere yönelik Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerden 5 projenin uygulama süreci sona erdi, 37 projenin uygulaması 2011 yılında da devam etti. Ajansımız, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla Ekonomik Gelişme ve Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programları teklif çağrısı dönemini 30.11.2011 tarihi itibariyle başlatmıştır. Proje Teklif Çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin TL bütçeli Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı ve 6 milyon TL bütçeli Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılacak" ifadelerini kullandı. 
 
DESTEK SAĞLANACAK
 
Fethi Altunyuva, konusmasının devamında;  "Destek almaya hak kazanacak her bir proje için azami hibe miktarının 300 bin TL olacağı programa KOBİ'ler, tarımsal amaçlı üretici birlikleri/kooperatifleri ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı gerçek kişiler başvurabilecek. Ekonomik Gelişme Mali Destek Programı kapsamında ise Gıda ve Tarıma Dayalı Sanayi, Makine-Teçhizat İmalatı, Yapı Malzemeleri İmalatı, Tıbbi ve Medikal Ürünlere Yönelik Sanayi, Tekstil Sanayi, Kimya Sanayi ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerin, ürün geliştirme yeteneklerinin güçlendirilmesi, üretim süreçlerinde kalitenin ve verimliliğin artırılması ile TRB1 Bölgesi'nde yenilikçi ve rekabetçi bir ekonominin geliştirilmesine katkı sağlama amacıyla destek sağlanacak. Bingöl ve Tunceli illerinde uygulanmak üzere sunulan projeler için programın amacına uygun olmak koşuluyla bu alanların dışında projeler de değerlendirmeye alınacak. Destek almaya hak kazanacak her bir proje için 40 bin TL - 400 bin TL arasında değişen miktarlarda destek almak mümkün olacak. Programa bölgede kurulu ve kayıtlı tüm KOBİ'ler başvurabilecek. Bölgeye yaklaşık 30 milyon TL yatırım gerçekleştirilecek. İlgili programlar kapsamında bölgeye yaklaşık 15 milyon TL kaynak aktarılması ve başvuru sahiplerinin asgari yüzde 50 eş finansmanı ile yaklaşık 30 milyon TL'lik yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Eylül ayı içerisinde 1. Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı düzenlendi. Ajansımız öncülüğünde gerçekleştirildi. Bu konferansta çeşitli ülkelerden 20ye yakın uzman, konuşmacı olarak katıldı. Yine Türkiye'den ve dünyadan konferansa katılan akademisyenlerce 88 adet bildiri sunuldu.Ayrıca, Fırat Kalkınma Ajansı'nın dışında 25 kalkınma ajansının 13'ünün temsilcileri temel amacı en iyi uygulamaları sergilemek olan konferansta yer aldı" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız