SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek Sağlanacak'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Malatya, Adana, Diyarbakır ve Bingöl'de hayvan kesiminde yaşanan sıkıntı Et Balık Kombinalarına başvurmaları halinde giderilecek" dedi.

Makamında düzenlediği basın toplantısında besicilere Et ve Balık Kurumu tarafından verilen desteği açıklayan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Et ve Balık Kurumu ile yapılan görüşmeler sonucu Malatya'daki besicilere önemli destek sağlayacak bir çalışma başlatıldı. İlimizde besicilikle uğraşan üreticilerimizin elinde bulunan ve besisini alarak kesim ağırlığına ulaşmış büyükbaş hayvanlarının kesimlerinde yaşanan sıkıntı giderilmiş olacaktır" diye konuştu.

"Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş ile yaptığımız görüşmeler sonucunda öncelikli olarak Malatya ilindeki besicilerin elinde bulunan hayvanların Adana, Bingöl ve Diyarbakır illerinde bulunan Et ve Balık Kurumu Kombinalarında kesilmesi sağlanacaktır" diyen Güldal, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yine Malatya ili öncelikli olarak 15 Nisan 2009 tarihine kadar yapılacak kesimlerde yağlı kesim fiyatı 9 TL/kg olacak ve yarısı peşin, yarısı ise 20 gün vadeli olarak ödeme yapılacaktır. Ayrıca TAR-ET projesine dahil olan üreticilere 1,5 TL./kg ilave destek ödemesi yapılacaktır. Besicilikle uğraşan ancak TAR-ET projesine henüz girmemiş olan besicilerimizin en kısa sürede Tarım Kredi Kooperatiflerine müracaat ederek kredili veya kredisiz olarak kayıt olmaları halinde besi süresi sonunda Et ve Balık Kurumu Kombinalarında yapacakları kesimlerinde ilave 1,5 TL./Kg destekleme primi alabileceklerdir."

Güldal, besicilerin daha geniş bilgi ve kesim tarihi için Malatya Tarım İl Müdürlüğü veya Adana, Diyarbakır ve Bingöl Et Balık Kombinalarına başvurmaları halinde gerekli bilgilendirmelerin yapılacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız