SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek Samimi Olmalı'

A- A+ PAYLAŞ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Adana Başkonsolosu Daria Darnell, "Hükümetin demokratik açılım çalışması iyimser bir adım. Nasıl olacağını zamanla göreceğiz" dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret eden ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a hükümetin teşvik paketinden işsizlik sorununa, küresel ekonomik krizden, Türkiye'nin sınır ülkeleri ile münasebetlerine kadar birçok konularda bir gazeteci gibi soru yöneltti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkonsolos Darnell, "Hükümetin demokratik açılım çalışmasını nasıl buluyorsunuz?"sorusuna karşılık, "İyimser bir adım. Nasıl olacağını zamanla göreceğiz" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği yolunda gidişatının sorulması üzerine Darnell, "İlişkiler devamlı iyiye gidiyor. Bu süreci destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkonsolos Darnell, Erkoç'a, Türkiye'nin IMF ile anlaşma yapıp yapmamasıyla ilgili olarak görüşlerini sordu. Erkoç ise, şunları söyledi: "Benim kişisel görüşüm, Türkiye ile IMF arasında bir anlaşmaya gerek yoktur. Türkiye kendi ayakları üzerinde durabilecek güce sahiptir. IMF gittiği her yerde insanları, o ülkenin sermayesini belli bir anlamda sömürmüştür. O nedenle IMF'ye karşıyım. Şahsi fikir olarak Türkiye'nin IMF ile anlaşmasına sıcak bakmıyorum."

"TERÖRÜN ÖNLENMESİNDE SAMİMİ OLMAK GEREKİYOR"
Darnell'in bir soru üzerine, Türkiye'nin Güneydoğusunda yaşanan terör olayının bitmesi konusunda ABD ile ilişkilerde, ABD'nin mücadelede samimi olması gerektiğine dikkat çeken Başkan Erkoç, "Güneydoğu'da yaşanan terörün bitmesini arzu ediyoruz. Ancak bu konuda Türkiye'ye destekte samimi olunması gerekiyor "ifadelerini kullandı.

Ekonomik kriz hakkındaki soruyu da Erkoç şöyle cevapladı: "Dünyada yaşanan ekonomik kriz Türkiye'yi de Malatya'yı da etkilemiştir. Ancak krizin 2010 ortalarından itibaren azalacağını ümit ediyoruz."

MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, ABD Adana Başkonsolosu Daria Darnell'e tepside kuru kayısı hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız