SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek Şartları Belirlendi

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:52:13
Destek Şartları Belirlendi
A- A+ PAYLAŞ

 2013 yılı için anaç sığır, buzağı ve çiğ süt desteklemeleri için aranacak şartlar, müracaat yeri ve zamanının belirlendi.

Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkilileri, müracaat şekli, zamanı, yeri, desteklemeden yararlanmak isteyen üreticilerden, soy kütüğüne kayıtlı olanlar Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği aracılığı ile ön soy kütüğüne kayıtlı olanlar ise şahsen veya üyesi olduğu yetiştirici/üretici örgütleri aracılığıyla il/ilçe müdürlüklerine 1 Ekim 2013 ile 31 Aralık 2013 tarihleri arasında dilekçe ile müracaatta bulunmalarını istedi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Desteklemesi çıkan ancak yapılan kontrolde satış, kesim veya ölüm nedeniyle işletmede tespit edilemeyen hayvanların desteklemesi iptal edilecektir. Aynı zamanda bu durumda Bakanlıkça belirlenen esaslara uygun olarak hayvanlarını tanımlatmayan, işletmelerini ve hayvanlarını kayıt altına aldırmayan, gerekli bildirimlerde bulunmayan, kayıt tutmayan hayvan sahiplerine 639TL idari para cezası kesilecektir.

Destek ödemelerinin amacına uygun ve gerçek hak sahiplerine ödenmesi ve mağduriyetlerin önlenebilmesi için; yetiştiricilerimizin işletme ve hayvan güncellemelerini yaptırmaları ve Bakanlığımızın ‘Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar (2013/4463) ve Uygulama Esasları Tebliği’ doğrultusunda gerekli bütün kurallara uymaları gerekmektedir” denildi.

Sözü edilen 2013 yılı için anaç sığır, buzağı ve çiğ süt desteklemeleri için aranacak şartlar ile müracaat yeri konusunda bilginin il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri’nden alınabileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız