SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek ve Yüz Vermeyin'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Doğanşehir Elma ve Kültür Festivali'ne katılmak ve bir takım incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı Malatya Erhaç Havaalanı'nda kalabalık bir partili topluluğu karşıladı.

Baykal gelmeden önce, bazı partili yöneticiler ile güvenlik görevlileri arasında, havaalanına giriş konusundaki anlaşmazlık tartışmaya dönüştü. CHP il başkanı Celal Berktaş, partililere engel olmak isteyen güvenlik görevlilerine, "Başbakan geldiğinde partililerine böyle mi davranıyorsunuz?" diye tepki gösterdi. Tartışma CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu'nun araya girmesiyle tatlıya bağlandı.

Rötarlı olarak Erhaç Havaalanı'na gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kendisini karşılamaya gelen parti üyelerini selamlayarak, parti otobüsüne bindi.

Kalabalık araç konvoyuyla Malatya'nın Doğanşehir ilçesine hareket eden Baykal'ı Örnek Köy ve Doğanşehir girişinde yüzlerce vatandaş karşıladı. Baykal, karşılama törenine getirilen kurbanların kesilmesine ise izin vermedi.

Beraberinde genel başkan yardımcıları Onur Öymen ve Yılmaz Ateş, genel sekreter yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Özpolat, Adıyaman milletvekili Şevket Köse, Kahramanmaraş milletvekili Durdu Özpolat, İstanbul milletvekili Mehmet Sevigen, MYK üyesi Sırrı Özbek'le birlikte Malatya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Doğanşehir ilçesinde ilk olarak CHP'li Belediye Başkanı İbrahim Karaman'ı ziyaret etti.

Parti üyeleriyle fotoğraf da çektiren Baykal, basın mensuplarının Başbakan'dan size mektup geldi mi? Sorusuna, "Henüz bir şey gelmedi. Gelirse mutlaka cevabını veririz. Gelmeyen bir şeye cevap veremem" dedi.

Baykal daha sonra ilçe belediye başkanlarıyla toplantı yaptı. Toplantı basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

"YÜZ VE DESTEK VERMEYİN.."
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, "Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir devlet milletini bölmeye yönelik işler yapmıyor. Biz var olan ayrımı kaynaştırmaya çalışıyoruz, bazıları da var olan kaynaşmayı ayrıştırmayı düşünüyor. Bunlar yanlış ve tehlikeli işlerdir. Bunlara destek ve yüz vermeyin"dedi.

İlçe belediye binası önünde konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, demokratik açılım konusuna temas etti. Baykal, "İnsanları ayırmayın. Alevi, Sünni diye. Oydu, buydu diye ayırmanın bir anlamı yok. Herkesin etnik bir kimliği var. Etnik kimliği insanların şerefidir. Sen ne burnunu sokuyorsun insanların şerefine. Ben etnik kimliğimi istediğim gibi yaşarım. Beni neden düşüncelerimden ayırmaya çalıyorsun. Bu tartışmalar doğru tartışmalar değil. Ne yapacaklarını bilemez haldeler. Aleviler azınlık, bu etnikler azınlık diyorlar. Azınlık, mazınlık diye birşey yok. Hepimisz eşitiz. Türkiye'de 72 milyonun tapusu var. Aynı haklara sahibiz. Türkiye'nin başına bu derdi açtılar. Bununla uğraşıyoruz. Bunların kimseye yararı olmayacağının bilinmesini istiyoruz.

Devletin ağzına milleti bölme sözleri yakışmıyor. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir devlet milletini bölmeye yönelik işler yapmıyor. Biz var olan ayrımı kaynaştırmaya çalışıyoruz, bazıları da var olan kaynaşmayı ayrıştırmayı düşünüyor. Bunlar yanlış ve tehlikeli işlerdir. Bunlara destek ve yüz vermeyin. "ifadelerini kullandı.

Deniz Baykal, "Son seçimlerden bu yana iktidar partisiyle ilgili milletin kanaati pekişmektedir. Yani bugün kimse bu iktidar partisine haksızlık ettik, çiftçiye bunlar sahip çıkıyorlarmış, çiftçinin sorunlarını çözecek adımlar atıyorlarmış, çiftçinin borcunu ödeyebilecek politikalar üretiyorlarmış diye düşünce durumunda değildir. Çiftçi bir kenara itilmiştir, yok sayılmaktadır"şeklinde konuştu.

Baykal, ilçede belediye binası önünde yeni yaptırılan Atatürk Büstü'nün açılışını yaptı.

Deniz Baykal, daha sonra, konseri izleyerek ilçeden ayrıldı.

PROTESTOCUYA POLİS ENGELİ..
Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Malatya'nın Doğanşehir ilçesindeki konuşması sırasında, "Faşist Baykal" yazılı pankart çıkaran şahsa polis engel oldu.

Doğanşehir Elma ve Kültür Festivali'ne katılmak için ilçeye gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, festival alanında vatandaşlara hitap etti. Bu sırada, bir kişi, kağıt üzerine yazılı "Faşist Baykal" yazısını çıkardı. Polis vatandaşı götürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız