SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek Veriyorum'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Ekonomik kalkınmanın önünün açılması adına referandumda anayasanın değişmesine destek veriyorum" dedi.

12 Eylül'de yeni anayasa için yapılacak referandum konusunda, Meclis Başkan Vekili Adil Güntan ve meclis üyeleri olduğu halde İHA Muhabirine açıklamalarda bulunan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Daha önceleri de ifade etmiştik. Demokrasinin güçlenmesinden, hak ve hukukun üstünlüğünün öne çıkmasından yanayız. Bu anlamda ekonomik büyümenin önünün açılması için sivil bir Anayasa ihtiyaç duyduğumuzu birçok konuşmamızda söyledik. 12 Eylül'deki referandum da bir partinin veya hükümetin güven oylaması
değildir. Bugüne kadar 17 kez değiştirilen Anayasanın bazı maddelerinin değiştirilmesi oylamasıdır. Çağdaş bir anayasa ile ekonominin önünün açılacağına inanıyoruz. Vesayet altındaki bir anayasa ile ülkeyi 2023 hedeflerine ulaştırmanız mümkün değildir. Konuşmacılar, ifade ediyor dünyanın gelişmiş 10 büyük ülke içerisinde yerini almış milli geliri 2 trilyon dolar olan ve ihracatı 500 milyar dolar bir ülke hayal ediliyor. Anayasa'nın vizyonu ile ülkenin ufkunun örtüşmesi lazım. Mevcut anayasa, ülkeyi bu
vizyona ve ufka götürecek durumda değildir. Zaten bugüne kadar 17 kez değiştirilmiş. Bu kez 24 madde oylanacak. Ekonomik kalkınmanın önünün açılması adına referandumda anayasanın değişmesine destek veriyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız