SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destek Vermeye Devam..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) tarafından yürütülen AB destekli ve toplam 220 kadını kapsayan 2 projenin kapanış toplantısı yapıldı.

Avşar Otel'de düzenlenen 120 kadına eğitim veren İki Elin Sesi Var Projesi ile 100 kişiye eğitim veren Toplumsal Riskin Paylaşımı Projesinin kapanış toplantısına Vali Yardımcısı Şükrü Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin, KOSGEB Müdürü Murat Seki, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahattin Ülger, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, çok sayıda esnaf ve sanatkarlar odaları başkanları,
projelerden eğitim alan kadınlar ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Toplumsal Riskin Paylaşımı Projesi Koordinatörü Seher Göl Şahin, projelerinde işsizlere eğitim vererek, onlara kasiyerlik, garsonluk, bilgisayar işletmenliği, bilgisayarlı ön muhasebe gibi alanlarda eğitim verdiklerini ifade etti.

İki Elin Sesi Var Projesi Koordinatörü Ömür Akkel'de toplam 120 kadına kendilerine güven kazanabilmeleri ve işlerini kurabilme konusunda eğitim verdiklerini anlatarak, kursa ilk katılım anı ile kursu bitirme anında eğitim alan kadınların hayata bakışında önemli bir değişim yaşandığını ifade etti.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, esnaf ve sanatkar kesiminin erkek eğitimine önem verdiği kadar kadın eğitimine de o derecede önem verdiğini ifade ederek, Ahilik sistemindeki erkek teşkilatına karşılık kadınlar içinde Bacıyan-ı Rum sisteminin kurulduğunu ifade etti. Bir erkeğin eğitilmesi ile sadece bir bireyin eğitildiğini, ancak bir kadının eğitilmesi ile bir ailenin ve bir toplumun eğitilmiş olduğunu belirten Keskin, "Kurslarda eğitim alan kadın kardeşlerimize her zaman kapımız açıktır. Bundan sonrada
sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Bu gibi eğitim projelerimiz devam edecek. Kadınlarımız, evden çıkarak, kendisine güven duyarak iş hayatına atılabilmelidir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kurslara katılanlara sertifikaları protokol üyelerince takdim edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız