SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destek Yerine Nasihat Verdi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:30:48
A- A+ PAYLAŞ
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi’nin, "Bazı muhalefet partisi il başkanları, bakanımızın Malatya ziyaretlerini bilgi kirliliği içerisinde değersizleştirme yoluna gitmişler. Bu doğru ve yapıcı bir muhalefet değildir" sözlerine tepki gösterdi. 
 
Parti binasında basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, şöyle dedi:
 
"Yaptığımız açıklamaya sanki Bakan Malatya’ya kayısı için müjdeye gelmiş gibi bir imaj oluşturuldu. Böyle bir durum söz konusu değildir. Muhalefet bilgi kirliliği oluşturdu ifadelerini kullanmıştır.
Sayın İl Başkanı bu yaman çelişki demekten kendimizi alamıyoruz. 24 Temmuz’da yapmış olduğunuz açıklamada aynen şöyle diyorsunuz;
  “ Bu yıl kayısıdaki fiyat istikrarsızlığına bir çözüm bulmak için , ürün hasadında çiftçiye, işçilere ödenmek üzere kredi verilmesi gerekir. Bunu Bakanla görüşmek üzere , yoğun programına rağmen bir günlüğüne davet ettik.” 
Bakan geldi. Kayısıya destek yerine Malatyalılara nasihat verdi. Alternatif ürüne geçin dedi. Bizlerde bir açıklama yaptık ve Bakanla avutulmaya devam dedik.
Şimdi çelişki kimde ? bilgi kirliliğini kim yapıyor ?  
Peki Tarım Bakanı tam da kayısı mevsiminde madem kayısı için Malatya’ya gelmedi  ne için geldi ? Kayısı için ne zaman gelecek acaba ?
Siz iktidar partisinin İl Başkanısınız. Böyle ciddi bir sorun varken, bizim yaptığımız açıklamaya yanılıyorsunuz. 
Bakan çiftçiye şu müjdeleri verdi, şu çözümleri getirdi diyeceğinize, kendi söylediklerinizi yalanlıyor ve Bakan zaten müjdeye gelmemişti diyorsunuz. Çözüm bulamadığınızı, bulmadığınızı sizler de itiraf ediyorsunuz. 
Dün dündür, bu gün bugündür diyorsunuz. Ama en azından iktidar , olmanıza rağmen soruna çözüm bulamadığınızı açıklıkla söylüyorsunuz. Bu yönünüzü taktir ediyoruz.
Sayın Bakanı zaten iki tane sivil toplum örgütüyle görüştürerek sorunu çözemezsiniz. 
Bizzat kayısı üreticisinden kaçırarak, onlarla görüştürmeyerek, sorunu derinleştiremez ve çözemezsiniz.
Çiftçimizin nasıl kan ağladığını görmeden olayı çözemezsiniz.
Olay çok vahimdir. Üretici adeta isyan etmektedir. Bu isyanı mutlaka görmelisiniz ve bu sorunu çözmelisiniz.
Sorumluluktan kaçarak, zaten Bakan çözüm için gelmemişti diyerek geçiştiremezsiniz.
Bizler kayısı için gerekirse her gün açıklamaya yapacağız, eylem yapacağız, kayısı üreticisi ile görüşeceğiz ve bu sorunu kayısı üreticisi ile birlikte mutlaka çözeceğiz. 
Çünkü kayısının Malatya için hayati önemini biliyoruz. İlimizin kayısı ile bütün dünyada tanındığını biliyoruz ve önemsizleştirilmesine, değersizleştirilmesine asla izin vermeyeceğiz. 
Bu gün binlerce kayısı üreticisini avutanları, kandıranları bir gün gelecek ve Malatya öyle bir avutacak ki kendileri bile şaşıracaklardır. 
Yine Sayın Bakanın meralarla ilgili öncelik köylüye veriliyor ifadesi için de keşke meraları kiralanan iki tane köylüyle görüşülseydi de meralar kimlere peşkeş çekiliyor görseydiniz. 
Meraları kiralayanların köylüyü, hayvancılık yapanı nasıl zar ağlattığını görseydiniz.
 
Yine Sayın Bakanın ifadelerinde yer alan ; Malatya için de geçerli olan tarımımız bir mesafe aldı, bir yerlere geldi söylemi için de evet bir yerlere geldi. Öyle bir yerlere geldi ki ne tarım kaldı ne de hayvancılık. Elinize sağlık.   
Hayvancılık yapan herkesin kredi borçları var. Herkes hacizle karşı karşıya. 
Bu her kesime üretme denilen bu anlayışı mutlaka değiştireceğiz. 
Çiftçi daha fazla üretecek.
Köylü daha fazla kazanacak.
Bu düzeni mutlaka kuracağız."
 
AKP İl Başkanı Tüfenkçi de, "Bazı muhalefet partisi il başkanları bakanımızın Malatya ziyaretlerini bilgi kirliliği içerisinde değersizleştirme yoluna gitmişler. Bu doğru ve yapıcı bir muhalefet değildir. Sanki bakanımız buraya, Malatyalı'ya bir müjde vermek için veya müjdeli bir haber vermek için bir ziyaret varmış gibi imaj uydurmaya çalışıyorlar" diyerek, CHP’ye tepki göstermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız