SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Destek Ziyareti

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yerel gazetelerin resmi ilan gelirlerini azaltan yasa tasarısına karşı olduklarını bildirdi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret ederek Cemiyet Başkanı Haydar Karaduman ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, “Yerel basının susturulması, Anadolu'daki büyümenin de önüne geçilmesi anlamına gelir. Bu tür olaylar Anadolu insanına zarar verecektir. Anadolu basının sesinin kesilmesi, belli grupların elinde bulunan ulusal basını daha da güçlendirecektir. Yerel basınının sesinin kıstırılması, Anadolu'daki yatırımcının da önünü kesecektir. Yerel basın büyük sıkıntılar içerisindedir. Yapılmak istenen uygulama mahalli basını daha da sıkıntıya sokacaktır. Yerel basının önündeki engeller kaldırılmalıdır. Basın özgürlüğü tabandan başlatılmalıdır. Yerel medya mağdur edilmeden düzenleme yapılmalıdır” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz ise, yapılacak olan düzenleme ile kapanacak yada kapanma noktasına gelecek olan Malatya'daki basın kuruluşlarının Malatya ekonomisine olumsuz etki yapacağını söyledi. Deniz, sivil toplum kuruluşlarının basın kuruluşlarının zor gününde yanında olmasını da, Türkiye'deki çok sesliliğin bir göstergesi olarak gördüklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız