SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Desteklenmesi Gerekir de.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:56:07
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Silahın bırakılmasına yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın 'çözüm sürecine' ilişkin gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde HDP heyeti ile bir araya gelmesi ve görüşme sonrası yapılan ortak açıklamayı da değerlendiren Ağbaba, "Başından beri meclisin bu işin içerisinde olmasını savunuyoruz. TBMM'nin mutlaka bütün partilerin bu işte ortak olmasını öneriyoruz. Ancak maalesef bu görüşmeler herkesten gizli yapılıyor. Kamuoyuna açıklanmıyor. Orada  bu işin aktörü İmralı'da Abdullah Öcalan ile hükümetin başıdır. Bu görüşmeleri ikisi birlikte yapıyor. Anlaştılar, ne anlaştıklarının detayını çok bilmiyoruz. Umarız kalıcı bir çözüm için önemli bir adım olur" dedi. 

"SİLAH BIRAKILMASINI ÇOK OLUMLU KARŞILIYORUZ"

Silah bırakılmasını çok olumlu karşıladıklarını dile getiren Ağbaba, "Silahın bırakılmasına yönelik her türlü girişimin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ancak bunun seçime yönelik bir temenni olmamasını temenni ediyoruz. Çünkü her seçimden önce maalesef böyle bir yaklaşımı var AKP'nin. Umarım seçime yönelik bir hamle olmaz. Seçimden sonra tekrar eskiye, geriye dönmez. Geriye dönersek çok daha farklı şeyler olur. Silah bırakılması önemli ama kamuoyunun görüşmelerden ve ne görüşüldüğünden bilgisi yok. Umarım Türkiye'de herkesin kabul edebileceği bir süreç başlar ve Türkiye bu beladan kurtulur" ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız