SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destekler 2017'de de Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2016-11-17 03:00:46
A- A+ PAYLAŞ

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Türkiye'nin hayvancılıkta dünya üretiminde söz sahibi ülke olduğunu belirterek, Malatya'nın da söz sahibi olmasını hedeflediklerini söyledi.

Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ‘Halk elinde hayvan ıslahı’, ‘DAP Projesi’, Yüzde 80 koç desteği ve yüzde 50 inşaat desteği projeleriyle ilgili saha çalışmalarını sürdürüyor. Proje çerçevesinde Yazıhan Belediyesi'nde Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın'ın katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıya Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, Hayvan Sağlığı Müdürü Zeki Sadak, Proje lideri Prof. Dr. Metin Bayraktar ver çok sayıda vatandaş katıldı.

"Hayvancılık bölgemizde geriye gidiyor"

Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, hayvancılığın sorunlarına hakim olduğunu belirterek, "Çiftçi aileden geliyorum. Yaylaları sık ziyaret ettiğim için hayvancılık konusunda yaşanan sorunları yakından takip ediyorum. Hayvancılığın bölgemizde gittikçe geriye gittiğini gözlemlemek bizleri üzüyor. Dünya üretiminde ülke olarak söz sahibiyiz bu alanda Malatya'nın da söz sahibi olmasını temenni ediyoruz. Hükumetimiz ve devletimiz hayvancılığın ve üretimin gelişmesi için ciddi destekler veriyor. Bu destekleri ekonomik açıdan değerlendirdiğimizde para kazanmamamız için hiçbir neden yok. Küçükbaş hayvancılıkta da ıslaha gidilmesi gerekiyor. Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinin bu konudaki gayretli çalışmalarını takip ediyoruz" dedi.

"Destekler 2017 yılında da devam edecek"

Projelere sağlıklı destek vermeyi amaçladıklarına dikkat çeken Hayvan Sağlığı Müdürü Zeki Sadak, "Sizin elinizde uygun koçlar kullanmak suretiyle ıslah yapıyoruz. Ağıl yapımına özellikle DAP kaynaklı destekleme veriyoruz. Ağıl yapımı için yüzde 50, damızlıkta kullanılan koç ve teke için yüzde 80 hibe desteği sağlıyoruz. Desteğimiz 2017 yılında da devam edecektir. 2017 Mart ayında müracaatların başlaması planlanıyor" şeklinde konuştu.

"Hedef verimi artırıp ekonomiye katkı sağlamak"

Halk elinde ıslah projesi ile çiftçilere destek olmak istediklerini vurgulayan Malatya Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, “Beş yıl boyunca daha iyi şekilde nasıl damızlık üretebiliriz, bunları pazara nasıl sunabiliriz? Et, süt, kuzu ve işletme verimini artırarak ekonomimize ve milli hasılaya nasıl katkı sunabiliriz? Projemiz şu anda iki ilçemizde uygulanıyor. Projemize destek veren herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

"Verim kabiliyeti yüksek hayvanları elinizde bulunduracağız"

Yazıhan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Zafer Tanrıverdi ise, “Artık projede de bir çok yetiştiricimiz tecrübe kazandı. Bundan böyle projelerin sağlıklı yürümesi amacıyla işin üstünde daha ciddi duracağız. Verim kabiliyeti yüksek hayvanları elinizde bulundurmaya çalışıyoruz. Bu konuda herkesin özen göstermesi gerekiyor biz de üzerinde titizlikle duracağız” diye konuştu.

Toplantı salonunda ve saha çalışması sırasında hastalıklar yemleme uygulama ve benzeri konularda sorular soruldu istişarelerde bulunuldu.

iha

yazihan

PROJELER MASAYA YATIRILDI (İHA/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız