SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Destekler Devam Etmeli"

A- A+ PAYLAŞ

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, "İhracat konusundaki destekler devam etmeli. Yeni vergi reformu konusunda, yeniden yapılandırmada olduğu gibi elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

2. bölge istişare toplantısı için, Amerikan Türk Ticaret Odası (ATCOM) Başkanı ve MÜSİAD Amerika Temsilcisi Prof. Dr İhsan Işık ve MÜSİAD Malatya yöneticileriyle birlikte Malatya'ya gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO) ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, sivil çoğulcu insan hak ve hürriyetlerini önemseyen anayasanın çıkarılmasını beklediklerini ifade edip, "Yeni bakanlıklarla birlikte kamudaki reformlar da önemlidir" dedi.

Vardan, hükümetten beklentilerini özetle şöyle sıraladı:

"500 milyar dolar ihracat yapacaksa, özel sektöre bu altyapının yerleşmesi gerekiyor. Devletin ve bizlerin yapacağı var. Hükümetten arzumuz, ihracat konusundaki destekler devam etmeli. Alternatif pazarlar konusunda çalışmalar devam etmeli. Yeni vergi reformu konusunda, yeniden yapılandırmada olduğu gibi elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız."

Yeni hükümetten cari açık ve işsizliğin önlenmesini beklediklerini dile getiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "İstikrar büyümeyi de beraber getirir. Yeni hükümetten yeni bir sivil anayasının bir an önce çıkarılmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Ziyarette Erkoç, tepside kuru kayısı hediyi ederken, Vardan da MÜSİAD'ın yayınlarından hediye etti.

BELEDİYEDE..

MÜSİAD Genel Başkanı, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu'yu da ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin belediye basın bülteni şöyle:

"MÜSİAD’ın bölgesel istişare toplantılarına katılmak üzere ilimize gelen MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu’yu ziyaret etti.

21 Haziran Salı günü gerçekleşen ziyarete MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Nail Opak, MÜSİAD ABD Sorumlusu Prof. Dr. İhsan Işık ve MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ile MÜSİAD üyeleri katıldı.

Bölge istişare toplantılarının, ikincisini Malatya’da yapacaklarını belirten MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, “Çeşitli toplantılar yapmak üzere gittiğimiz bölgelerde mülki amirleri de ziyaret ediyoruz. Bölgenin sorunlarıyla ilgili istişarelerde bulunuyoruz.Sayın Başkanımız il dışındalar. Bu istişareyi Sayın vekilimizle gerçekleştireceğiz.” dedi.

MÜSİAD’ın 21 yıldır Türkiye’nin sanayisine ve ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirten Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, MÜSİAD’ın bir iş adamları derneği gibi gözükmesinin yanında, Türkiye başta olmak üzere bölgelerin sosyo ekonomik, kültürel vizyonuna da katkılar sağladığını söyledi.

Ertan Mumcu, “MÜSİD oluşturduğu vizyonla hizmeti amaçlayan bir iş adamları platformumuz. MÜSİAD’ı, 21 yıldır bir ekol olarak kabul ettik. Ülkemize iş adamlarımıza, kendi üyelerine, iş, ticaret, hukuk disiplinleri adına, aydınlatıcı bir rol üstlenmiştir. Toplumsal değerlerimize yaptığı katkı da aşikardır. Ülkemizin önünün aydınlanması adına göstermiş olduğu çabaları da hep takdir ettik. MÜSİAD’ın amaç ve gayesine uygun olarak ülkemize daha çok şey katacağına inancım sonsuzdur. MÜSİAD Malatya Şubemiz de, Şube Başkanımız Namık Şahin’in sosyal hassasiyetleri bizi memnun etmekte, düzenlenen dost meclislerinde ilimizin sorunları tartışılmaktadır” dedi.

MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan ziyarette, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu’ya, MÜSİAD’ın ekonomik raporlarından oluşan kitap seti ve dergiler hediye ederken, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu ise MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan, Genel Başkan Yardımcısı Nail Opak ve MÜSİAD ABD Sorumlusu Prof. Dr. İhsan Işık’a kayısı ve kayısı kristali hediye etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız