SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destekten Mutlu Oluruz'

A- A+ PAYLAŞ

Yapı ve Doğalgaz İhtisas Fuarı'nı gezerek çeşitli ekonomik ve ticari görüşmeler yapmak üzere Malatya'ya gelen Kosova Sanayi ve Ticaret Bakanı Lütfi Zharku, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret etti.

Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede Rektör Çelik, kardeş bir ülkenin bakanını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çelik, Kosova'yı manen Türkiye ile bir gördüklerini ve bu çerçevede üniversite olarak Kosova'daki öğrencilere her türlü desteği vermekten mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Bakan Zharku ise Kosova'nın siyasal, toplumsal ve ekonomik durumunu anlatarak çeşitli ekonomik işbirliği görüşmeleri yapmak üzere Kosovalı işadamları ile birlikte Malatya'yı ziyarete geldiklerini belirtti. Türkiye'nin bağımsız Kosova'ya her türlü desteği verdiğini ve bu desteğin ekonomik düzeyde daha da ileri gitmesi için çalıştıklarını belirten Zharku, bu çerçevede Türk işadamlarını Kosova'ya yatırım yapmaya beklediklerini kaydetti.

Görüşmenin sonunda Rektör Çelik, Zharku'ya seramik bir vazo hediye ederken, Bakan Zharku ise dünyanın en yeni bağımsız devleti olan Kosova'nın bayrağını Rektör Çelik'e hediye etti.

İŞADAMLARININ ZİYARETİ..
Bu arada Merkezi İstanbul'da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) ile Malatya Eğitim Vakfı (MEV) yöneticileri, Malatya İnönü Üniversitesi'ni ziyaret etti.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik; Malatyalı İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş ve Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız ile yönetim kurulu üyelerini üniversite kampüsünde bulunan Havuz Cafe-Restaurant'ta ağırladı. Rektör Çelik, bundan sonraki kalıcı ve verimli görüşmelerin ilk ayağı olacağını düşündüğü bu tanışma yemeğinde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek bilim yuvası olan üniversitelerin işadamlarıyla iyi ilişkiler kurarak gelişimlerini sürdürebileceklerini ifade etti. Yeni yönetim olarak üniversite-sanayi işbirliğine önem vereceklerini vurgulayan Çelik, işadamlarının hizmet konusunda hertürlü teklifine açık olduklarına dikkat çekti.

MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, Malatyalılar olarak birlik ve beraberliğe önem verdiklerini ve bu çerçevede son gelişmelerden bir hayli memnun olduklarını belirtti.

MEV Başkanı Şaban Taçyıldız ise Malatya'nın eğitim konusunda daha da ileri seviyelere ulaşabilmesi için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve bu konuda İnönü Üniversitesi ile sıkı ilişkiler içinde olduklarını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız