SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Destekten Yararlanılabilir'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Kale İlçesinde '' Organik Tarım ile Kayısı da görülen Zararlılar ve Mücadele Yöntemleri'' konulu çiftçi toplantısı düzenlendi.

Kale İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı, Kale Hükümet Konağı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, İlçe Tarım Müdürü Aytaç Doğruyol, İlçe Tarım Müdürlüğü çalışanları, Köy ve Mahalle Muhtarları ile çok sayıda üretici katıldı.

Ziraat Mühendisi Hayat Çiçek ve Fuat Yetkin tarafından yapılan sunumda ''Organik Tarım Uygulamaları'' ile ''Kayısıda görülen zararlılar ve mücadele yöntemleri'' konularında bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda, ilçede çilek yetişme alanlarının arttırılabileceği gibi, sera konusunda çalışma yapılması istendi. İlçenin ekolojik ikliminin sera kurulmasına elverişli olduğunu söyleyen uzmanlar, bu konuda üreticilerin desteklerden de yararlanabileceklerini dile getirdiler.

PÜTÜRGE VE DOĞANYOL'DA BİLGİLENDİRME..
Bu arada Pütürge ve Doğanyol ilçelerinde, tarımsal desteklemeler hakkında bilgilendirme toplantıları yapıldı.
Doğanyol ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına, Doğanyol Kaymakamı Emrah Yılmaz, Belediye Başkanı Recep Gülbey, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Türker, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, yaptığı konuşmada, desteklerden yararlanılmasını önerip, "2011 yılı Tarımsal Desteklemeleri açıklanmıştır. Bu toplantılardaki amacımız, Tarım Bakanlığımızın üretime vermiş olduğu bu desteklerden yasalar ve uygulamalar çerçevesinde tüm üreticilerimizin yararlanmasıdır. Pütürge ilçemiz tarımsal desteklemelerden yeterince faydalanamamaktadır. İlimizde kullanılan tarımsal desteklemelerden ilçenin aldığı pay yüzde 3 tür. İlçenin yüzölçümüne ve tarım arazisi potansiyeline
baktığımızda bu oran oldukça düşük bir rakamdır. Siz muhtarlardan ricam şimdi açıklamış olduğumuz 2011 yılı tarımsal desteklemeleri köyünüzde ve mahallenizde bulunan çiftçilere iyi ve doğru anlatmanızdır. Siz değerli muhtarlara ve çiftçilerimize İl ve İlçe Müdürlüklerimizin kapıları her zaman açıktır. Akıllarında soru işareti bulunan üreticilerimizi de İl ve İlçe Tarım Müdürlüklerimize bekliyoruz. Ayrıca tüm il ve ilçemizdeki köylerimiz için tespit ettiğimiz ve İl Tarım Müdürlüğümüzün Web sitesinde yayınlamış olduğumuz tarım danışmanlarımız mevcuttur. Çiftçilerimiz tarımsal konularla ilgili her türlü sorunlarını bu tarım danışmanlarımıza iletebilirler. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi tebliği kapsamında başvurular başlamış olup, Bakanlığımız tarafından oluşturulan çiftçi kayıt sistemine ve diğer kayıt sistemlerine kayıtlı olmak şartıyla gerçek ve tüzel kişiler tebliğde ilan edilen makine ve ekipmanlara
başvurabilirler. Makine ekipman ihtiyacı olan çiftçilerimiz için çok güzel bir fırsat olup mutlaka çiftçilerimiz bu fırsatı değerlendirsinler. Tarımsal desteklemeler ve diğer tarımsal konularda işlemlerin aksamadan düzenli yürümesi için Çiftçilerimizden beklentilerimiz; mutlaka İlçe Müdürlüklerimizle koordineli çalışılması, ÇKS kayıtlarının düzenli olarak güncellenmesi, yörenize uygun sertifikalı tohum, fide ve fidan kullanılması,köyünüzde ve mahallenizde yapılan çiftçi eğitim ve yayım toplantılarına katılımın artırılması,Hayvan ıslahı ve sağlığı çalışmalarında il ve ilçe müdürlüğü elemanlarına yardımcı olunması, işletmelerinizdeki hayvan kayıtlarınızı mutlaka güncellenmesi, tabi afetlere karşı tarım sigortası yaptırılması ve bitki koruma ürünlerini reçeteli kullanarak gereksiz ilaçlamalardan kaçınılmasıdır" dedi.

Toplantı sonunda, İl Tarım Müdürü Hamit Aygül, Doğanyol ilçesinde Ramazan Cengiz isimli üretici tarafından DAP projesi kapsamında yapımı devam eden 86 başlık damızlık süt sığırı ahırı inşaatında incelemelerde bulundu. Toplantı sonunda İl Tarım Müdürü Hamit Aygül Doğanyol ilçesinde Ramazan Cengiz isimli üretici tarafından DAP projesi kapsamında yapımı devam eden 86 başlık damızlık süt sığırı ahırı inşaatında incelemelerde bulundu.

Pütürge ilçesinde düzenlenen toplantıya da, Pütürge Kaymakamı Fatih Çelikkayşa, Belediye Başkanı Vekili Hasan Onur, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ahmet Turan Karaca, Pütürge Ziraat Bankası Şube Müdürü İsmail Aslantaş, İlçe Halk Eğitim Müdürü Adil Atilla, İlçe Tarım Müdürü Bülent Güner, İlçe Tarım Müdürlüğü teknik elemanları ile köy ve mahalle muhtarları katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız