SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Detoks Mucizesi..

A- A+ PAYLAŞ

Bedeni toksinlerden arındırmanın yanı sıra aynı zamanda ruhani bir boyuta geçmeye yardımcı olan oruç, meditasyonla birlikte, insan uygarlığının en erken dönemlerinden bu yana bilinen bir terapi yöntemi. Romatizmadan kansere, kalp hastalıklarından kabızlığa, yorgunluktan depresyona kadar hemen tüm fiziksel ve mental sendromlar, artık detoks yöntemleriyle sağaltılıyor ve modern dünya bu tekniğin mucizelerini her geçen gün daha çok keşfediyor.

Sistemin özünü, katı gıdaların alımını durdurarak sadece sıvılarla beslenmek oluşturyor. Katı gıda alımını durdurduktan 36 saat sonra vücut, hazım modundan detoks moduna çevriliyor. Hazım sürecinde salgılanan milyonlarca enzim bu kez, bedenin tüm parazit, mikrop ve toksinlerini temizlemek üzere harekete geçiyor. Hastalanmış, zara görmüş hücreler taranıp ‘yok ediliyor’.

Detoks sürecinde ilk birkaç gün, toksinleirn direnci yüzünden zor geçebiliyor ana burada da meditasyonla zihni rahatlatmak yardımcı oluyor. İnsan bedenini 40 gün katı gıda almadan durabiliyor. Detoks merkezlerinde tavsiye edilen oruç süresi yedi gün. Lavman ve diğer tekniklerle de desteklenen bu süreci uygulama imkanı bulamayanlar da gündelik yaşam yeme-içme stillerini değiştirerek toksinlerden arınabilirler.

Samuivillagepark, Tayland’ın en eski detoks merkezlerinden biri. Taylandlı bir kadınla evli bir Amerikalının düşlerinden çıkmış. 1970’li yılların başında Samui Adası’nın bakir bakir güzelliğinin çekiciliğine kapılan bir hayal, 26 yıl sonra Saumi’nin yollarında binlerce motosikletin dolaştığı bir turizm adası haline dönüşmesinin de tohumlarını atmış. Adanın her tarafı detoks, şifa, masaj merkezleriyle dolup taşıyor. Özellikle Anglosaksonlar’ın, Çin, Japonya gibi Asya ülkelerinin yönetici sınıflarının çoktan keşfettiği kendini yenileme ve anti-aging adası.

Toksin olmazsa hastalık da olmaz. Detoks programını bitirdiğiniz anda toksinlenme süreci (retoks) başlıyor. Dolayısıyla günlük hayatta da akılcı bir toksinlenme yaklaşımıyla sağlıklı, uzun, mutlu yaşamanın kapısını aralıyor. Kökeni üç bin yıllık kadim Çin öğretisi Tao’ya giden detoks, antiaging’e kafayı takmış Batılı insana aynı zamanda şu mesajı veriyor: yaşlanmak sadece zamanla ilişkili değildir; aynı zamanda bedenimizin bir zaman diliminde hangi hızda toksik hale geldiğiyle de ilişkilidir.

Pratik detoks diyet menüsü
Kahvaltı: Badem shot
120 gr. Badem, 1 lt. su, 1 tatlı kaşığı bal

Taze bademleri bir gece öncesinden su dolu bir kaba koyun. Malzemeleri bir tülbentte süzün ve blendar’dan geçirin, soğutarak için.

Öğleden önce: Atıştırma/taze meyve tabağı (1-2 kişilik)
Dörtte bir greyfurt, 100 gr. Siyah üzüm, dörtte bir şeftali, 200 gr. Kiraz, 1 elma, 30 gr. Tahin, 5 gr. Keten tohumu

Meyveleri dilimleyin ve üzerine bir tutam keten tohumu serpiştirin

Öğle yemeği: Ispanak&roka salatası
20 gr. Maş filiz, 30 gr. Kurutulmuş domates, 1 taze sarımsak

Kuru domatesleri sıcak su dolu bir kapta on dakika tutun ve sıkarak iyice kurulayın, dilimleyin ve zeytinyağı ekleyin. Diğer yeşil malzemeleri doğrayın ve dilimlenmiş domatese ekleyin. Taze sarımsağı üstlerine doğrayın ve maş filizini en tepeye serpiştirin.

Akşam yemeği: Yaz rulo
1 yaprak nori, 75 gr. Kabak, yarım avokado, 50 gr. Domates, 75 gr. Havuç, 35 gr. Roka, 1 yeşil soğan.

Sebzeleri ince dilimler halinde kesip nori yapraklarının üzerine yerleştirin. Avokadoyu ezerek üste sürün ve rulo yapın.
Sos: 20 gr. Zeytin, 1 sarımsak, 10 gr. Nane
Tüm malzemeleri yarım dakika blender’dan geçirin, rolunuzu sosa dip yapın.

Elle

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız