SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Detoksa Yararlı En İyi 10 Yiyecek..

A- A+ PAYLAŞ

Detoks yapmak istiyor fakat nasıl başlayacağınızı bilemiyor musunuz? RealAge uzmanları sizler için çok yararlı bir liste hazırladı. Bu besin listesi ile vücudunuzu yenilemek ve canlanmak elinizde.

Prof.Dr.Mehmet Öz ve Prof.Dr.Michael Roizen'ın hazırladığı bu listedeki besinleri tüketin ve yenilenmiş bir bedene kavuşun!

Yapraklı Yeşil Sebzeler

Bu sebzeleri çiğ olarak da, haşlanmış olarak da yiyebilirsiniz. İçerdikleri klorofil, vücuttaki metal ve pestit gibi toksinleri dışarıya atmaya ve karaciğeri korumaya yarar.

Limonlar: Vücudunuzun içini temizlemek için akıcı sıvılara ihtiyacınız var. Taze bir limon bu iş için biçilmiş kaftandır. İçerdiği C Vitamini yakın zaman önce ‘’detoks vitamini’’ olarak ününe ün katmıştır. Bazı toksinleri suyla çözülebilecek bir şekilde ayrıştırır, bu bakımdan çok yararlıdır.

Yeşil Çay: Vücudunuzdaki kanı daha akışkan hale getiren yeşil çay, güçlü bir antioksidandır. Bunun yanında yeşil çayda bulunan kateçin maddesinin karaciğer fonksiyonlarını hızlandırdığı belirlenmiştir.

Sarımsak: Her şeye katın! Salatalar, soslar, yemekler…Kardiyovasküler hastalıkların risklerini azaltmaya yardımcı olmasının yanında, karaciğer enzimlerine yardım ederek zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına destek olur.

Lahana: Karaciğerde bulunan enzimlere yapılan detoksifikasyon işlemi iki türlüdür. Bu sihirli sebze her iki yönden de detoks işlemlerine yardımcı olur. Lahana salatasına ne dersiniz?

Brokoli Filizleri: Kansere karşı savaşta en güçlü dostlarınızdan biri olan brokoli filizleri aynı zamanda enzimleri uyarıcı etkiye de sahiptir.

Tahin: Karaciğerde bulunan hücreleri, alkol ve diğer kimyasallardan korur. Lezzetli tadı ile tahin hem sağlık dostu hem de damak dostu bir yiyecektir.

Su Teresi: Su teresini salatalarınızda, çorbalarınızda ve sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Küçük yeşil yaprakları, vücutta biriken hücreler arası veya damar içi fazla sıvıyı atar ve idrar çıkışını arttırır.Ayrıca tereler, mineral bakımından çok zengindir.

Pire Otu: Mekanik laksatif etkili tohumları olan bu otsu bitki aynı zamanda kolestrolü düşürmeye de yarar. Az miktarda tüketilecek pire otu sayesinde bağırsaklarınızı da temizlemiş olursunuz.

Meyve, meyve ve yine meyve! Meyveler, neredeyse yukarıda saydıklarımızın tümünün toplam yararını size sunar. C Vitamini, gıda lifi ve tüm antioksidan çeşitlerini barındırırlar. Bunların hiçbirşeyin tadı, en sevdiğiniz taze meyvenin tadıyla kolay kolay boy ölçüşemez.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız