SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Dev Kampanya' İçin Protokol

0
Güncellendi - 2016-03-17 18:18:40
'Dev Kampanya' İçin Protokol
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi, İHH Malatya Şubesi ve Malatya Eczacı Odası işbirliğinde dev bir yardım kampanyası düzenleniyor. Kampanya paydaşları Büyükşehir Belediyesi’nde bir araya gelerek işbirliği protokolünü imzaladılar.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, İHH İnsani Yardım Vakfı Malatya Şube Başkanı Ömer Derin, Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi ile Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay’ın katıldığı protokol imza töreninde açıklamalar yapıldı.

Mumcu: Suriyelilere ve terör mağdurlarına ulaştırılacak

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, “Malatya Büyükşehir Belediyesi, İHH ve Malatya Eczacı Odası ile birlikte İlimizin bütün resmi ve sivil unsurları ile tabana yayılmak suretiyle inşallah bugün 44 Günde 44 TIR Yardım Kampanyası işbirliği protokolünü imzalamış olduk” dedi.  Malatya genelinde İnsani yardım amacıyla ayni ve nakdi desteğin toplanacağını kaydeden Mumcu, “Sayın Valimizin desteği ve oluruyla böyle bir kampanyanın protokolünü bereketli olması duasıyla imzalamış olduk. Bu kampanyayı, yanı başımızda savaş nedeniyle Suriyeli mağdurlarımıza hitap edecek şekilde ve bu konuda mütemadiyen Şanlıurfa, Kilis, Hatay gibi İllerimizin Valilik ve Belediyelerimizin talepleri doğrultusunda sınıra yığılmış ya da orada iskana tabi tutulmuş göçmen kardeşlerimize Malatya İlinin desteğini hissettirebilmek amacıyla başlatıyoruz. 44 TIR Kampanyasıyla söz konusu İllerde yaşayan mültecilerin yanı sıra talep olduğunda terör mağduru kardeşlerimize de yardımları ulaştıracağız. Kampanya yaklaşık 1.5 ay devam edecek. Özellikle paydaşlarımız olan Eczacı Odamıza ve İHH İnsani Yardım Vakfına, Değerli Başkanları şahsında ben bütün hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. İnşallah bereketli, halkımızın teveccüh gösterdiği ve İlimize yakışır bir yardım kampanyası olur. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Özelçi: Büyük bir milletiz

Malatya Eczacı Odası Başkanı Tahir Özelçi, kampanyanın başlatılması için ilk adımı atan Malatya Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiklerini belirterek, “Yine diğer paydaşımız İHH’ya da teşekkür ediyoruz. İnşallah Rabbim, halis niyetle çıkılan bu yolda yardımcımız olur. Biz ülke, toplum, millet olarak sürekli mazlumun yanında olmuş, mazlumu himaye etmiş ve onların ihtiyaçlarını karşılamış büyük bir milletiz. Malatyalılar da bu büyük milletin birer ferdi olarak, dört dörtlük insanlar olarak 44 TIR’ın belki de çok daha fazlasını toparlayarak Suriyeli mültecilere ve terör mağduru insanlara ulaştıracaklardır diye düşünüyorum. Şimdiden hepsinden Allah razı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Derin: 44 TIR’ı geçeceğimize inanıyorum

İHH Malatya Şube Başkanı Ömer Derin ise kampanyanın başlamasında ciddi desteği olan ve kampanyayı başlatan ana unsur olan Büyükşehir Belediyesine; Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır şahsında teşekkür ettiklerini belirterek, “Yine Eczacı Odasına da teşekkür ederiz. Şimdi kardeşlik zamanı bilinciyle hareket edip sıkıntıda olan kardeşlerimize yardım ulaştırmak amacıyla bir araya geldik. Bu birliğin bereketli olacağına ve sembolik olarak belirlediğimiz 44 TIR’ı fazlasıyla geçeceğimize inanıyorum. Tüm Malatyalı kardeşlerimiz, Malatya’ya sığınmak zorunda olan Suriyeli kardeşlerimize nasıl sahip çıktılarsa Suriye’nin öbür tarafında kalan kardeşlerini de unutmadılar. Yine Türkiye’nin birçok yerine dağılmış olan diğer Suriyeli mülteci kardeşlerimizi de unutmadılar. Biz nerde mazlum, mağdur, sıkıntılı birileri varsa onların acısıyla yanan ve bu noktada üzerimize düşen görevi yapmayı bilen bir milletiz. İnşallah bu bilinçle hareket edeceğiz ve Malatya’ya yaraşır, güzel bir projeye imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Ayrıca kampanyayla ilgili olarak önümüzdeki günlerde bir tanıtım programının düzenleneceği kaydedildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız