SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Devamını Diliyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, meclisten çıkan teşviklerin işadamlarını umutlandırdığını belirterek, "Bu tedbirleri yeterli görmeyerek devamını diliyoruz" dedi.

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör ve yönetim kurulu üyeleri, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'u ziyaret edip, geçen ay göreve yeniden seçilmelerinden dolayı tebriklerini ilettiler.

Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran MTSO Başkanı Erkoç, önce TBMM'de dün çıkan teşvik yasasıyla ilgili görüşlerini dile getirdi. Erkoç, "Mecliste dün geçenler işadamları olarak bizleri umutlandırdı. Şuanda uygulanmakta olan 5084 sayılı teşvik kanunu bir yıl uzatıldı. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde en az bir 10 yıl daha uzatılmasını bekliyoruz. Bu bölgede refah seviyesinin artması için hep ilgililere bu konuları ilettik. Çıkan torba içerisinde işçi çıkarmaların önüne geçilmesi için de bir paket çıkarıldı. İş-Kur'a işletmeler müracaat ettiği takdirde 6 ay süreyle yüzde 50 maaşı devlet karşılayacak. Bu da güzel bir gelişme. Alınması gereken bir tedbirdi. Pakette 8 milyon insanı ilgilendiren, kredi kartı borçları ve emekli maaşlarına haciz noktasındaki konular kaldırıldı. Bu da yasallaşırsa iyi olacak"şeklinde konuşup, "Bu tedbirleri yeterli görmeyerek devamını diliyoruz" ifadesini kullandı.

Ekonomik krizin derinliğinin ne kadar olduğu ve hastalık da yeterince teşhis edilmediği için krizin boyutunun nereye gideceğinin belli olmadığına dikkat çeken Erkoç, "Krizin yansımaları Anadolu'da son iki ay içerisinde ciddi anlamda ortaya çıktı. Ama özellikle, iş adamlarımızın umut ve heyecanlarını kaybetmemelerini bekliyoruz. Kendi mali yapılanmalarını yeniden gözden geçirerek, yapılarını yeniden kontrol etmeleri gerektiğini öneriyoruz. 2009 yılının da çok sert geçeceği işaretleri alındı. Bazılarına göre 2010 yılı başlarında sona ereceği tahmin ve ifade ediliyor” dedi.

İşadamlarına krizi rahat atlatmaları için önerilerde de bulunan Erkoç, "İşadamlarına tavsiyelerimiz, birincisi iş adamlarımızın umut ve heyecanlarını kaybetmemelerini bekliyoruz. Yeni pazarlar bulmalılar. Pazar çeşitlendirilmesine gidilmesi gerekir. Dünyayla rekabet edebilmemiz için ihracatımızın düşmemesi için çaba gösterilmelidir" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız