SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devamsızlık Veli Cebine Gelecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:47:25
Devamsızlık Veli Cebine Gelecek
A- A+ PAYLAŞ

Öğrencilerin ders notlarından devamsızlıklarına kadar birçok bilgi, velilere kısa mesajla gönderilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ''8383 Mobil Bilgi Servisi''ni hayata geçirdi. Servisle resmi ve özel okullardaki öğrencilerin e-okul sistemine girilen devamsızlık, sınav tarihleri, sınav sonuçları, karne notları, diploma notu, nakil ve okul kaydıyla ilgili veriler, kısa süre içinde mesajla velilere bildirilecek. 

Açıköğretim ortaokulu öğrencilerinin sınav sonuç bilgileri, sınav yeri, ders seçim bilgisi, mezuniyet ve diploma notları, açıköğretim lisesi öğrencilerinin ise sınav sonuç bilgileri, sınav yeri ve tarih bilgileri, ders seçim bilgileri, sınav merkezi değişikliği, öğrencilerin genel durum bilgileri sistem sayesinde velilere gönderilecek. 

Servisten yararlanmak isteyenlerin, cep telefonundan eğitim bilgilerini almak istedikleri öğrencinin TC kimlik numarasını yazarak 8383'e mesaj göndermeleri gerekiyor. Mobil bilgi servisine bütün GSM operatörlerinden üye olunabiliyor. 

Servisin aylık üyelik ücreti, tüm vergiler dahil 2 lira olarak belirlendi. Servis kapsamında aylık en fazla 30 kısa mesaj gönderilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız