SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devasa Potansiyelimiz Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:05:29
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya’nın dünyanın kayısı başkenti olduğunu, ancak yeraltı ve yer üstü maden zenginlikleri konusunda da önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti. 

Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, beraberindeki parti yöneticileri ile birlikte MTA Bölge Müdürü Yunus Ay’ı ziyaret etti.

Şahin, “Elbetteki dünya kayısı başkenti olan bir ildeyiz. Ancak bunun ötesinde maden yatakları ve maden kaynakları ile de devasa potansiyele sahip bir bölgedeyiz. Milletvekili olarak seçildikten sonra ilimizin maden kaynakları ve maden yatakları ile ilgili olarak bir Meclis Araştırması istedim. İkinci bir araştırmayı tekrar istedik. Onu da 82 milletvekili arkadaşımız ile birlikte Doğu Anadolu Bölgesinde DAP kapsamındaki illerde yeraltı zenginliklerinin mamul ürün noktasında, uç ürün noktasında nasıl bir çalışma yapabiliriz diye bir önerge verdik” dedi.

Hekimhan bölgesinde Kolin ve Oyak tarafından önemli maden projelerinin yürütüldüğünü belirten Şahin, Kuluncak bölgesinde de yine önemli maden projesi çalışmalarını yürütüldüğü söyledi. Şahin, “Bölgemiz demir madenleri noktasında, mermer yatakları noktasında, seramik ve çinko noktalarında çok önemli kaynaklara sahibiz” dedi.

Maden yataklarının işlemesi ile birlikte hem ciddi bir istihdamın sağlanacağını ve hem de çari açığın kapatılmasında önemli bir destek sağlayacağını belirten Şahin, “Ülke ekonomisin eve il ekonomisini şahlandıracak bir konumdayız” dedi.

Şahin, yapılacak olan Maden Sempozyumunun uluslararası olarak düzenlenmesini isteyerek, “Şuana kadar bilindiği üzere Doğu ve Güneydoğu’da yeraltı zenginliklerimiz olarak belki bölge olarak sizde oraya bir takım yatırım yapamadınız, terörden dolayı engeller vardı. Ama İnşallah terör belasını da önümüzdeki süreç içerisinde Allah’ın izniyle hep beraber beklentilere cevap verecek şekilde sonlandırırsak, o bölgede yeraltı zenginliklerini ortaya çıkartılması ve işlenmesi noktasında ciddi çalışmalara ihtiyaç duyuluyor” diye konuştu.

MTA Bölge Müdürü Yunus Ay ise, bölgede çıkartılan birçok maden, direk çıkan ham madde olarak direk başta Çin ve Ortadoğu olmak üzere gönderildiğini belirterek, “Madencilik sektörü desteklenmeli. Madencilerin önünde birçok engel var. Bir madenci bir işletmeyi yapacağı zaman 15 yerde devlet dairelerinde izin istiyor. Bazen bir orman izni 1 yıl sürebiliyor. Madenciler teşviklerle de desteklenmeli” diye konuştu.

Ay, 27 ve 28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya ve Çevresinin Maden Sempozyumu’na Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte geniş bir katılımın olacağını belirterek, sempozyumda 30 ayrı bildirinin yayınlanacağını kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız