SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deveci Madeni 21.5 Milyon Dolara

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Hekimhan Deveci Madeni sahasına ilişkin özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmelerinin tamamlandığını ve en yüksek teklifi Kolin İnşaat Şirketi'nin verdiğini açıkladı. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren şirket, 1977'de Elazığ'da kurulmuş..

ÖİB AÇIKLAMASI..
7 taliplinin teklif verdiği Deveci Maden Sahası'nın özelleştirilmesine ilişkin olarak, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın resmi sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri A.Ş.’ye ait Malatya-Hekimhan’da bulunan Deveci Demir Madeni Sahasının özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmeleri tamamlandı. 12.09.2006 tarihinde tamamlanan görüşmelerde en yüksek teklifi 21.500.000 ABD doları ile Kolin İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. verdi."

ALAN ŞİRKET..
Şirket, kendi sitesinde şöyle anlatılıyor:

"Kurucularının tamamı mühendis olan KOLİN İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş, 1977 yılında bir aile şirketi olarak Elazığ'da kuruldu. Kuruluşundan bu yana geçen 29 yıl içerisinde, farklı sektörlere verdiği farklı hizmet alanlarıyla gerek kamu gerekse özel sektörde, Türkiye'nin yeniden imar edilmesi sürecinde saygın ve güvenilir bir firma olarak yerini aldı..

..KOLİN İnşaat, kurulduğu 1977 yılından beri, 29 yıldır; yurdumuzun dört bir yanında toplam 57 projeyi başarı ile tamamlamış olup halen 32 projeyi sürdürmektedir. Çanakkale'den Gümüşhane'ye, Trabzon'dan Şanlıurfa'ya kadar ülkemizin her köşesinde bir çok karayolu, demiryolu, konut, endüstriyel tesis, sulama ve baraj projeleri gerçekleştirmiştir. Yurt dışında Afganistan'dan Ürdün'e kadar yol yapım ve sulama projelerini sürdürmektedir.

Kolin, Türkiye'den Kıbrıs'a, Ürdün, Afganistan ve Irak'a kadar uzanan bir çalışma alanı içinde, Kabil, Amman, Lefkoşe, Tripoli gibi yurtdışı ofisleri ile birlikte sayıları iki bini bulan nitelikli ve deneyimli bir kadroyu barındırmaktadır.

Kolin, otoyol, karayolu, köprü, viyadük, demiryolu, tünel, liman yapımını kapsayan ulaştırma projelerinden, barajlar, modern sulama sistemleri, arıtma sistemleri, su nakil hatları, taşkın koruma yapıları inşasına; endüstri kompleksleri, tamir ve bakım atölyeleri, boru hatları yapımından toplu konut, otel, hastane, ofis binaları ve askeri tesislerin inşaatını kapsayan bina – konut projelerine; enerji, haberleşme, taşımacılık projelerine kadar geniş bir alanda, çok yönlülüğünü verimlilik ve kalite anlayışıyla birleştirerek, çalışmalarını sürdürmektedir.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız