SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Deveci Madenleri de Özelleştiriliyor!

A- A+ PAYLAŞ

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Sümer Holding'e ait Mazıdağı Fosfat Tesisleri ile Türkiye Demir ve Çelik İşletmeleri'ne (TDÇİ) ait Malatya-Hekimhan'da bulunan Deveci Demir Madeni Sahası'nı özelleştirmek için ihale edecek.

ÖİB'den yapılan yatırımcı daveti ilanına göre, Mazıdağı Fosfat Tesisleri, işletilmesi ve fosfat üretimine yönelik işletme faaliyetlerinin yürütülebilmesi amacıyla işletme ruhsatlarının (4 adet) ve arama ruhsatlarının (3 adet), tesislerin işletme ve arama ruhsat alan sınırları içerisinde kalan arazilerin ve bunların üzerindeki alt yapı tesisleri, yerüstü yapıları ve bütünleyici parçalarıyla fiili teslim tarihinden sonra tesiste alıcı-işletici tarafından inşa edilecek açık ve kapalı alanların "İşletme Hakkının Verilmesi" ve Sümer Holding'e tesislerin envanterinde kayıtlı diğer maddi duran varlıkların "Satış" yöntemiyle bir bütün halinde, Deveci Demir Madeni Sahası ise "İşletme Hakkının Verilmesi" yöntemiyle "Pazarlık Usulü" uygulanmak suretiyle özelleştirilmek üzere ihale edilecek.

Her ikisi için son teklif verme tarihi 5 Eylül olarak belirlenen ihalelerde, söz konusu varlıklardan birine teklif verilebileceği gibi ayrı ayrı da teklif verilebilecek. Ancak bu teklifler birbiriyle ilişkilendirilemeyecek ve herhangi bir şartı içeremeyecek.

Teklif edilen tutar sözleşme imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilecek. Teklifler dolar olarak alınacak ve ihale dolar üzerinden sonuçlandırılacak. İhale bedeli olarak teklif edilen tutarın tamamı dolar veya YTL olarak ödenebilecek.

60 MİLYON TON REZERV VAR
Özelleştirilmesine karar verilen Hekimhan Deveci demir madeni sahasının yapılan belirlemelere göre 60 milyon ton demir cevheri rezervinin bulunduğu öğrenildi.

Demir Çelik İşletmeli tarafından geçmiş yıllarda yapılan işletmede yıllık 1 milyon ton dolayında demir cevheri elde edildiği belirtilirken, sahadaki demir cevherinin yüzde 49 oranında demir tenörü içerdiği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız