SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devir İmaj- Reklam Devri"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:36:12
A- A+ PAYLAŞ

Ankara’da Malatya Günleri’nden sonra İzmir ve Adana’da da Malatya Günleri’nin düzenleneceği bildirildi.

İl Özel İdaresi Salonu’nda 28 Kasım ile 1 Aralık tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde bu yıl 3’ncüsü düzenlenecek olan Ankara’da Malatya Günleri ile ilgili toplantı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, kaliteli bir organize yapılması gerektiğine dikkat çekerek, “Artık devir, imaj ve reklam devri. Sizin bir zenginliğiniz varsa bunu insanlara duyurmanızla zenginlik ve marka daha da iyi ortaya çıkıyor. Eğer insanların haberi yoksa ne kadar iyi ürün üretirseniz ekonomik ve kültürel getirisi sınırlı ölçekte kalıyor” dedi.

Vali Şahin, konuşmasına şöyle devam etti:

“Malatya’yı il sınırlarının dışına taşırarak anlatmak ve aktarmak organizasyonun ana amacıdır. Bu kapsamda Malatya mülki idare amirlikleri, sanayi ve ticaret örgütleri temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin, yerel ve ulusal basın yayın organları ile İnönü Üniversitesi’nin birlikteliği çerçevesinde Malatya’nın kültürel, tarihsel ve yöresel değerleri ve ürünleri sergilenecek, sahip olduğu tarih, kültür ve turizm potansiyeli ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılacak, Malatya’nın zengin ve sağlıklı mutfak kültürü ve damak tadı ülkemize duyurulacak, nihai olarak bir yandan ülke ekonomisine diğer yandan sanayi ve turizme artı değer kazandırılacaktır.

Şehrimizin en önemli ürünlerinden biri olan kayısı ve diğer yöresel ürünlerimiz sergilenecek, kurulacak yemek stantlarıyla yöresel yemek kültürümüz tanıtılacak. Folklorik kültürümüzün renkleri folklor gösterileri aracılığıyla tanıtılacak. Müzik piyasasında önemli yer tutan Malatyalı müzisyen hemşerilerimizin ve ayrıca yerel sanatçılarımızın da katılacağı konserler düzenlenecek. Malatya Mutfağı Yarışması ile yerel tatlarımız rekabet edecek. Sivil toplum örgütleri, kuracakları stantlarla etkinlik tanıtımı yapabilecek. Eski Malatya’yı anlatmak ve hatırlamak üzere fotoğraf sergisi düzenlenecek. Tohma Kanyonu’nun sunduğu rafting imkanları tanıtılacak. İlimizin yetiştirdiği Kemal Sunal, Turgut Özal gibi hemşerilerimiz adına stantlar açılacak. Yöresel Malatya kıyafetleri defilesi ilimizin giyim-kuşam kültürünü tanıtacak. Sultansuyu’nda yetişen atların da yer alacağı Malatya Günleri’nde, ziyaretçiler deneme binişi yapabilecekler.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yapılacak etkinliğin amacına ulaşmasının önemine değinerek, “Her yaptığımız Malatya Tanıtım Günleri sonrasında eksikleri görüp, bir sonrakinde o eksikleri gideriyoruz. Daha profesyonel yaklaşılıp Malatya’nın değerlerinin iyi yansıtılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Çakır, Malatya’nın en iyi şekilde temsil edilebilmesi için herkesin üzerine düşeni azami ölçüde yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız