SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devirde Sorun Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:29:19
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı konut +ticaret alanı olarak değiştirilen İnönü Stadyumu’nun yerinin Battalgazi Belediyesi’ne devrinde sorun olmadığını ileri sürdü. 

Yeni Malatya Gazetesi ve malatyahaber.com, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 10 Ekim’deki Malatya ziyaretinde verdiği talimata rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 9 Ekim tarihinde, İnönü Stadyumu’nun bulunduğu alanın imar planının ticaret +konut olarak değiştirdiğini önceki gün okurlarına duyurmuştu. 

Kuruluşunun 25. Yılını kutlayan Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, basın mensuplarının Malatya gündemine ilişkin sorularını da yanıtladı. Başkan Gürkan, stadyumunun durumuna ilişkin bir soru üzerine, imar planı değiştirilmiş ve askıya çıkartılmış olmasına rağmen İnönü Stadyumu’nun yerinin Yeşil Kuşak Projesi kapsamında Battalgazi Belediyesi’ne devrinde sorun olmadığını savundu.  Başkan Gürkan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının  Malatya İl Müdürlüğü sitesinde 7 Kasım’da bu konuya ilişkin duyurusuna da değinmedi. 

“TOKİ konutları yanlış planlandı”

Kentleşme ve şehirleşme ile ilgili konularda ‘yerel yöneticilerin makam körlüğü’ yaşadığına dair bir takım özeleştiri ve itiraflarda da bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya’nın Beydağı eteklerinde yapımı devam eden ve uzmanlarca şehrin hava akımını durdurduğu belirtilen TOKİ onutlarının da bir hata olduğunu belirtti. TOKİ Başkanının da bu konutlardan rahatsız olduğunu iddia eden Gürkan “Yerel yöneticiler olarak bizimde bazen gözümüzden kaçanlar olur. Makam körlüğü veya yetki körlüğü dediğimiz durumların içine de düşen olabilir yöneticilerden. Bir taraftan etrafındakiler ‘padişahım sen çok yaşa’, ‘sen her şeyi çok iyi biliyorsun’ derler. Sende hakikaten zannedersin ki ben her şeyi doğru biliyorum. Böyle olursa da makam körlüğü durumuna düşülebilir, bunun da çaresi çok zordur “ ifadelerini kullandı. 

“İnönü Stadyumu’nun devrinde sorun yok”

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinde Malatya’nın gündemine ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Kamuoyunda İnönü Stadyumu alanının konut+ticaret kullanımına dönüştürülmesi ile ilgili İmar Planı değişikliğinin yapılarak askıya çıkarıldığı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Başkan Gürkan, “Burası ile ilgili imar düzenlemesi yapıldı Şehircilik Bakanlığı nezdinden. Bu zaten vardı. TOKİ burayı, stadyum ve hastaneyi yaparken bunun karşılığında aldı. Burayı yeşil alan olarak almadı. Biz bu konuda müdahale ettik. Dedik ki; bu şehrin ortasında betonlaşmış bir yapı olmaz. Bu şehir geçmişte Türkiye’de 67 il varken iki il yeşil olarak adlandırıldı. Biri yeşil Bursa, diğeri yeşil Malatya. Yeşil Malatya'nın yeşil sülietini bozmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledim. Netice itibariyle gerek başbakanımız, sağlık bakanımız, TOKİ başkanımız ve ilgili yöneticiler bu yaklaşımımın doğru olduğunu söylediler. Milletvekillerimiz, Malatya’daki yerel yöneticilerimiz, hem fikir olduk. Sivil toplum örgütlerimiz, derneklerimiz, vakıflarımız, Malatya kamuoyu, bu işe yüzde yüz sahip çıktı. Şu anda bu süreç sorunsuz bir şekilde devam etmektedir. Yeşil Kuşak Projesi’ni engelleme konusunda bir problem sözkonusu değildir. Buraların yeşil alan yapılması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır ve sürecin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini belirtmek isterim” dedi. 

“Hakikaten yanlış planlama”

Beydağı’na yapılan yeni TOKİ konutlarının projesin eleştiren Başkan Gürkan, “Malatya’nın Beydağları boğaz manzarası gibiydi. Beydağı’na yapılan son TOKİ konutlarında hakikaten yanlış bir planlama yapıldı. Bu binalar şehrin siluetini bozduğu gibi rüzgâr koridorlarını da engelliyor. Zaten TOKİ Başkanı da bu durumdan rahatsız. Bizler çocukken şehirleşmeyi yüksek binalar, apartmanlar olarak algılıyorduk. Bugün ise yüksek binaların iyi olmadığını gördük. Sizler de basın olarak bunları zaman zaman kamuoyunun gündemine getirin. Yerel yöneticiler olarak bizimde bazen gözümüzden kaçanlar olur. Makam körlüğü veya yetki körlüğü dediğimiz durumların içine de düşen olabilir yöneticilerden. Bir taraftan etrafındakiler ‘padişahım sen çok yaşa’, ‘sen her şeyi çok iyi biliyorsun’ derler. Sende hakikaten zannedersin ki ben her şeyi doğru biliyorum. Böyle olursa da makam körlüğü durumuna düşülebilir, bunun da çaresi çok zordur “ dedi.

“O bina zaten çürük”

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün binasıyla ilgili soru üzerine konuşan Gürkan, “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yeri yeşil kuşağın içerisindedir. Gazi İlkokulu ve Atatürk Evi dışında kalan yerler yeşil kuşak projesi kapsamındadır. Zaten Milli Eğitimin yeri çürüktür, sağlıklı değildir. Ora imar binasında da yeşil alan gözüküyor. Malatya’ya yakışacak bir Milli Eğitim binası yapılması için çalışmalarımız sürüyor.  “ ifadelerini kullandı.

“Sümer Park gibi olmayacak”

Başkan Gürkan, Hürriyet Parkı’ndaki yeşil alan içerisinde yer mevcut nikâh salonunun durumu ile ilgili soruya ise “Hürriyet Parkı’ndaki nikâh salonu alanının sorumluğu bize ait değil. Orada bir arada karakol yapılması için benimle görüşüldü. Bende bizim uhdemizde değil demiştim. Bu yeşil alanı Sümer Park gibi ticari alan yapmamamız lazım. Ben oraya bizim meclis kararını da alıp pirinçle yazacağım ki bizden sonra gelenlerde bu konuya dikkat etsinler. ” şeklinde cevap verdi.

HABER: Selahattin GÖKATALAY, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız