SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet 1 Yılda 9 Milyon Veriyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:40
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Özel Sevgi Yolu Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. 

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ve beraberindeki partililerle birlikte merkezi ziyaret eden AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, merkezde eğitim ve fizik tedavi gören öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Çalık, merkez hakkında da detaylı bilgiler aldı.

Ziyaret sonrası bir açıklamada bulunan  Milletvekili Öznur Çalık, “Evlatlarımız evlerinden alınıyor. Özel hostesler eşliğinde okula kadar getiriliyor. Çocuklarımız hem bireysel hem de gurup eğitimi alıyorlar. Ve aldıkları bu eğitimlerin ücretlerini de devletimiz ödüyor. Şuanda Malatya’da bir ayda özel okullara ödenen rakam 750 bin TL. Milli Eğitim Bakanlığı’nın özel eğitim kurumlarına sadece Malatya için 1 yılda ödediği rakam yaklaşık 9 milyon TL. Bunlar evlatlarımıza feda olsun” dedi.

Sosyal devlet anlayışıyla engelli çocukların eğitim masraflarının devlet tarafından karşılandığına dikkat çeken Çalık, şunları ifade etti:

“Engelli evlatlarımıza yönelik yapmış olduğumuz çalışmalarda sosyal devlet anlayışının çok net bir sonucudur. Özellikle engellilerimize bağlamış olduğumuz maaş ve evde bakım ücretleri bütün ailelerimiz tarafından takdir ediliyor. Ve daha önceden engellilerimiz evlere kapatılıyordu, şimdi çok daha rahat bir şekilde evden çıkarılıyor, bakılıyor, eğitiliyor ve rehabilitasyon merkezlerine gelen evlatlarımız normal milli eğitimimizin okullarına da devam ediyor. Çocuklarımız hem engelli maaşlarını alıyor hem de Sayın Başbakanımızın talimatıyla aldıkları özel eğitimin ücretlerini devlet olarak veriyoruz.”

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, engelli çocukların destek eğitimiyle birlikte resmi okullarda da eğitim gördüklerini kaydederek, “Özel Sevgi Yolu Rehabilitasyon Merkezine devam eden 130’un üzerinde öğrencimiz var. Bu öğrencilerimiz aynı zamanda bizim resmi okullarımızın kayıtlı öğrencileridir. Birçoğu kaynaştırma eğitimi alıyor. Kaynaştırma eğitimi alamayan öğrencilerimizde, yine özel eğitim veren çeşitli okullarımızda kayıtlı bulunuyor. Buralarda da çocuklarımıza destek eğitimi verdiriyoruz. Çocuklarımız resmi araçlarla taşınıyor ve her türlü ödemeleri yapılıyor. Destek eğitimi alan çocuklarımız başına merkezlerimizde 507 TL ödeme yapıyoruz” diye konuştu.

Merkezin müdürü Ahmet Turan Meşegül de, merkez olarak 4 programda eğitim ve hizmet verdiklerini ifade ederek, “Okulumuzun 130 tane öğrencisi var. Okulumuzda bedensel engelliler, otistikler, zihinsel engelliler ve işitme engelliler olmak üzere 4 program var. Öğrencilerimize burada ders veriyoruz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız