SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Devlet Afetzedeler Arasında Ayrım Yapar mı?'

A- A+ PAYLAŞ

GİRESUN'A HİBE, MALATYA- ELAZIĞ'A KREDİ.. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Giresun'da meydana gelen sel felaketi ile Elazığ- Malatya depreminden etkilenenlere farklı destek uygulamasını eleştirerek, “Giresun’a geri ödemesiz 50 bin liralık hibe verip, Malatya ve Elazığ’daki depremzedelere geri ödemeli 50 bin liralık kredi verilmesi tutarsızlıktır, ayrımcılıktır” dedi.

24 Ağustos tarihinde Giresun’da meydana gelen sel felaketinde 4’ü asker 10 kişi hayatını kaybetti. 24 Ocak'ta meydana gelen 6.8'lik depremde ise Elazığ'da 37, Malatya'da 4 olmak üzere 41 kişi hayatını kaybederken, 20 binin üzerinde konut ağır hasar gördü. Sel felaketinden sonra büyük sıkıntı içine düşen Giresun halkı için açılan yardım paketi bölgede olumlu karşılanırken 24 Ocak depreminin ardından büyük sıkıntı çeken depremzedeler ve kepenk kapatma aşamasına gelen Malatya ve Elazığ esnafına geri ödemeli kredi verilmesi eleştiri konusu oldu.

"DEVLET DEPREMZEDEYE SIRTINI DÖNDÜ"

Giresun’da zarar gören esnafın 50 bin liraya kadar olan zararının tamamı, bu rakamı aşanların da 50 bin liralık kısmının hibe olarak verileceği, KOBİ'ler için 100 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği sağlanacağı  Giresun'da aynı afetin tekrar yaşanmaması için toplam keşif bedeli 1 milyar 290 milyon lirayı bulan projenin hayata geçirileceği açıklandı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Giresun halkına tekrar geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Devlet sel felaketinde zarar gören insanlara yardım elini uzatarak önemli bir görevi yerine getirmiştir. Ancak aynı devlet 24 Ocak depreminin ardından aylardır devleti arayan vatandaşa sırtını dönmüştür.Giresun’a geri ödemesiz 50 bin liralık hibe verip, Malatya ve Elazığ’daki depremzedelere geri ödemeli 50 bin liralık kredi verilmesi tutarsızlıktır” dedi.

KONTEYNERLERE MAHKUM BIRAKILAN HALK, KEPENK KAPATAN ESNAF

Malatya ve Elazığ’daki depremzedeler 7 ayı aşkın süredir ne tek bir ev teslimi yapıldığını, ne de esnafların yaralarının sarıldığını öne süren Ağbaba, “Bölge yıkımı gerçekleştirilmeyen binalar, konteynerlere mahkum bırakılan halk ve  kepenk kapatan esnaflar ile dolu.Esnaf dertli. Hem pandemi hem de deprem nedeniyle siftah yapamaz hale geldiler. Devlet şimdi devletliğini göstermeyip ne zaman gösterecek. Sel mağduru esnafa ayrı, deprem mağduru esnafa ayrı yaklaşım, bir kente hibe başka kente kredi vermek çelişkidir. Ayrımcılıktır. Elbette Giresun halkının yaraları sarılmalıdır. Ancak Malatya ve Elazığ halkının da yaralarına çare bulunmalıdır. Her iki kent için yeni ve doyurucu bir paket hazırlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • adil (3 yıl önce)
    valla onu bunu bilmemde. depremde köydeki evim agır hasar raporu aldı.girilecek gibide değil.yazları birkaç ay ailecek kalıyoduk bildiğin ev yanı baraka felan değil.afada muracak ettım hak için fakat evımın ıcınde olduğu tarla amcamla paylasık olduğu ıcın ve tek tapu olduğu ıcın vede tapu amcamın adına olduğu ıcın hıcbır hak ıdda edemedim. evim yıkıldı bıttı gitti.hani kimse mağdur olmayacaktı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (3 yıl önce)
    Şimdi de buna mı el attınız, kim ayrımcılık yapmış, kim kimi kayırmış, afedin ayrımı mı olurmuş.Fiyasko
    0
    0
    Yanıtla
  • mustafa (3 yıl önce)
    sayın vekilim:evet malatyada deprem oldu ama,ben bir malatyalı esnaf olarak malım çamurlarda yüzmedi,çamur olup selde akan ve kaybolan malım olmadı sadece deprem yaşadım binalarımızda çatlak oluştu sadece korktuk mal zararımız olmadı yani,siyaset yapalım ama namuslu yapalım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (3 yıl önce)
    Vekil bu ara doğru olaylardan bahsediyor ve bu doğrulardan bir tek bu vekil bahsediyor.gecmiste bu adama söylediklerim geliyor aklıma kusura bakma sayın vekilim...
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (3 yıl önce)
    Rahmetli.aziz.nesinin.soyledikleri.dogru.sizler. Oy.vermeye.devam.edin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Muhammed (3 yıl önce)
    Bugün merkez İnönü caddesinde maske uygulaması yapan 3 polis tarafindan sigara ictigim icin tutanak tutuldu o sirada hic bir aykiri durumu olmayan sigara icmeyen normal maskesiyle yuruyen Tokatlı bir vatandasİda kenara çektiler ve onada tutanak tuttular adamı savunmaya çalıştım ne adam kendini ne ben onu savunmayı bırakın iki kelime ettirmeden gidin mahkemeye verin dediler dinleme yok anlama yok bu olay tam merkezde oldu her türlü ispatlanabilir çevredeki kameralardan da olan garibana oluyor tamam ben kusurluyum adam maskesiyle yürüyordu sadece şimdi o insana ceza gitse %100 haksız bir sebep onun hakkını nasıl ödeyecekler ?maskem yoksa ceza yiyorum ama o yolu yine maskesiz yürüyorum her gün 5-10 gönüllü insan maskesizlere maske dağıtsa daha etkili bir mücadele olurdu böyle mücadele olmaz insanları devlete kusturuyorsunuz belki komik gelecek ama gerçekten 1 lrasi olmadığı için maske takamayanlar bile var geliri olmayanlara sürekli ucretsz maske verilmesi lazım tüm dünyaya verilebiliyorsa kendi gariban halkına vermek zor Olmaz elbette insanı yaşat ki devlet yaşasın diyorsunuz insanı yaşadığına pişman ediyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıfat (3 yıl önce)
    2018 cumhurbaşkanliği seçimleri: # Elazığ % 70 # Malatya % 69 # Giresun % 64 Elazığ - Malatya depreminde toplam ölen 41 iken giresundaki sel felaketinden ölen 9 kişi ! Diyeceklerim bu kadar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne dedin Giresun'da ölü sayısı az onami üzüldün oy oranları ile ölüm oranlarının birbiriyle bağlantılı ondugunumu anlatmak istedin.bir insanda seviyesizlik ne seviye olmalı onumu gostermek istiyorsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Siz gibi balıkların ağa gelmesini bekledim. Geldiniz. Sağolun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ombudsman (3 yıl önce)
    Diğer vekillerimizin neden sesi soluğu kesildi acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYAPLATFORMU (3 yıl önce)
    25 Yıldır Türkiyeyi Ve İstanbulu Karadenizliler yönetiyor. Uyumaya Malatya - Elâzığ. İyi Uykular... ??
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık. Aynen öyle Malatya Platformu kardeşim. Uyumaya devam Malatya Elâzığ. İyi uykular...
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzi (3 yıl önce)
    Battalgazi belediye baskani burda yuzde bir oy cikacakmi burda sana oy.oyunu iyi oynuyorsunuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)
    Sehitfevzi sakinlerine evrak gonderildi 15 gun icinde evlerinizi bosaltin elektrik su kesilecek cikmayan zorla atilacak.bizi insan gozuyle bakilmadi.bu virus bu zorlukta cikin diyor ve ortada hic bir bilgi yok anlasma yok bu nasil bir anlayis saglik bakani evinizden cikmayin diyor bizlere evinizle cikin diyor.kiralik ev yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Sehitfevzili (3 yıl önce)Sehitfevzili isimli kullanıcı yorumuna
    Veli bey bize yardim edin lutfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (3 yıl önce)
    18 yılda sayın Bülent bey dışında maalesef bir bakanımız olmadı hatta yeter sayıda üst düzey bürokratımiz bile olmadı merkezden yeterli hizmeti alamadık hele sürekli Doğu garajı taşıyan yerel yönetimden hiç bahsetmeyeyim yüreğim yaniyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mirac (3 yıl önce)
    Türkiye, Karadeniz ve diğerleri diye 2ye ayrılır. Özellikle trabzon ve rizeliler doğuştan liyakatlidir(?). Tüm Türkiye, doğu karadenizlileri beslemek, büyütmek, onlar tarafından yönetilmek için vardır. Gerisi fasafisodur. Giresun ile malatya elaziğ kiyaslamasina bakin
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    O kadar fark olacak Karadeniz Türkiye'yi yönetiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğrucu (3 yıl önce)
    Bu hükümet her hareketiyle karadeniz milliyetçisi olduğunu her hareketiyle belli ediyordu zaten. Ne bekliyorduk ki bakanlara baksanıza neredeyse tamamı Trabzonlu, Karadenizli bu yüzden oralara pozitif ayrımcılık bu işin doğasında var. Bizim memlekette bakanlık yapacak adam da zaten yok. En yakın seçimde yüzde 90 oy verelim ki karadenizliler rahat etsin... Yoksa mazallah Cehape gelir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Agzina saglik .haberi okur okumaz aklıma sizin düşünceleriniz gibi düşünceler geçti .memleket ayrımcılığı var malatya sahipsiz olunca olacağı bu
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan GÜRKAN (3 yıl önce)Isimsiz isimli kullanıcı yorumuna
    Şu sahipsiz teranesinden gına geldi. Tercihlerinizi ve oy verdiğiniz partiyi veya reisinizi değiştirin. Sahipsiz goy goy yunu bırakın...
    0
    0
    Yanıtla