SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Bu Olayı Aydınlatmalı"

A- A+ PAYLAŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevlendirdiği CHP'li bir grup milletvekili, Uludere'deki olayda yaralı kurtulan Hasan Ürek'i ziyaret etti. 
 
CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Ordu Milletvekili İdris Yıldız ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Şırnak'taki olayla ilgili olarak başta Günyazı köyü olmak üzere Uludere ve ilgili diğer yerleşim birimlerinde de incelemelerde bulunduktan sonra Vali Vahdettin Özkan'ı makamında ziyaret etti. Vali Özkan'la basına kapalı olarak yapılan görüşmeden sonra CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Şırnak Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde 35 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Hasan Ürek'i ziyaret etti. Yaralı Hasan Ürek'in babası Sait Ürek'le yoğun bakım ünitesi önünde görüşen CHP'li Milletvekili Fırat, yaralı gencin durumunun iyi olduğunu ve doktorların gerekli müdahaleleri yaptıklarını söyledi. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, "Vatandaşlara taziye ziyaretinde bulunduk. Başsağlığı dileğinde bulunduk. Öncelikle tabi bizim istediğimiz bu olayın açıklığa kavuşması. Neden oldu, nasıl oldu, ne için oldu? Bunların yetkililer tarafından ivedilikle, hızla sonuca ulaşılması için gerekli yerlere bilgi vereceğiz. Ankara'ya döndüğümüzde de meclis araştırması için önerge vereceğiz. Bu konunun netleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Tabi biz önyargılı davranmıyoruz. Sonuçta 35 tane sivil vatandaşımız kendi uçaklarımız tarafından öldürülmüştür. Bu hiçbir ülke tarafından veya hiçbir devlet tarafından kabul edilebilir bir olay değildir. Hiçbir devlet kendi vatandaşını öldürmemeli. O yüzden devletin burada kendisine düşen görev bu olayı aydınlatmak. Hataysa veya yanlış bilgiyse bunun temelinin kamuoyuna inandırıcı bir şekilde açıklanması gerekir. Biz bugün o köye gittik mezarlığa gittik, ölenlerin anneleriyle babalarıyla konuştuk. Orada sağ kurtulan bir vatandaşımızla konuştuk. Gerekli izlenimlerimizi aldık. Bunu bir rapor halinde gerekirse toparlayıp kamuoyuna bildiririz" dedi. 
 
Hasan Ürek'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Fırat, "Doktorlardan aldığımız bilgiye göre geldiği günden daha iyiye gidiyor. Hayati tehlikesi hala devam ediyor. Ama şu anda yapılan tedavi uygun bir tedavi yöntemi. Göğüs cerrahi doktoru var, anestezi doktoru var, göğüs hastalıkları uzmanı var. Teknik ve ekip olarak iyi bir ortamda. Dileriz birkaç gün sonra inşallah sıhhatine kavuşur. Şu an uyutuluyor ve aynı zamanda solunum cihazına bağlı. Çünkü akciğerlerinde basınca bağlı kanama oluşmuş. Dileriz kısa zamanda sağlığına kavuşur" diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız