SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Devlet Et İşine El Koydu

A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın et sorunlarını hemen çözün talimatından sonra Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'den açıklama geldi. Eker, et ithalatı için pazar araştırması yaptıklarını belirterek, çalışmayı 1 hafta içinde sonuçlandıracaklarını söyledi.

TBMM Kulisinde gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Eker, Kurban Bayramı öncesinden bu yana et fiyatlarındaki durumu takip ettiklerini, zaman zaman besi sayımı yaptıklarını anlattı. Kurban Bayramı sonrasında yapılan besi sayımında hayvan sayısının 1 milyon 700 bin civarında tespit edildiğini, 15 Şubatta bu sayının 2 milyon 60 bin olduğuna işaret eden Eker, geçen hafta yapılan sayımda ise rakamın 2 milyon 200 bin olarak belirlendiğini ifade etti.

“Yeteri kadar besi materyali var” diyen Eker, son yıllarda verilen teşviklerle hayvancılıkta ciddi yatırımlar yapıldığını kaydetti. Geçen hafta sektör temsilcileriyle toplantı yaptığını ve kendilerine “fiyatlar belli bir yere kadar tolere edilebilir” dediğini aktaran Eker, et fiyatlarının spekülasyona bağlı olarak yükseldiğine dikkati çekti.

SPEKÜLATÖRLER KESİM YAPMIYOR

Geçen hafta karkas et fiyatının kilogramının 17 lira olduğunu, elinde büyük miktarda besi materyali bulunan spekülatörlerin kesim yapmayarak ya da bunu geciktirerek fiyatlarda etkili olduğunu anlatan Eker, bundan üreticinin kazanmadığını söyledi.

Eker, et ithalatı için çalışma yapıldığını ifade ederek, 2-3 günden beri piyasa araştırması yaptıklarını ve bunu 1 hafta içinde sonuçlandıracaklarını bildirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a konuyla ilgili çalışma yapıldığı bilgisini sunduğunu kaydeden Eker, nereden, ne kadar ithalat yapılacağının ihtiyaçlara göre belirleneceğini söyledi.

Üreticiye zarar verme amacı taşımadıklarını, et fiyatlarının yükselmesinin üreticilere değil spekülatörlere yaradığını ifade eden Eker, “İhtiyaç neyse biz onu gideririz. Geçmişte pirinçte yaptığımız gibi...” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız