SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Devlet Hastanesi Yıkılmasın"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:08:22
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Tabipler Odası ve Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen basın toplantısında Malatya Devlet Hastanesinin yıkılacak olmasına tepki gösterildi.
 
Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren, bir grup muhtarla birlikte Tabipler Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Eren yaptığı konuşmada “ Malatya Devlet Hastanesinin yerinde kalması için ve ilerde Malatya Büyükşehir olacağından Malatya ikiye bölüneceğinden Doğuda bu hastanenin yerinde kalması için bir araya geldik. Muhtarlarımızın da vatandaşlardan aldığı talimat üzerine ve Tabipler Odası Başkanı Ali Yalçın’a destek olmak için buradayız. Her zamanda Tabipler Odası Başkanımızın yanında olacağını beyan ediyorum” dedi.
 
Tabipler Odası Başkanı Dr. Ali Yalçın ise “Malatya Devlet Hastanesi ve Beydağı Kampusu yeni bir hastane yapılması şartı ile TOKİ’ye verilmiştir. Yılda 250 bin acil hasta başvurusu olan, yıl bazında günlük 8 bin hastanın poliklinik hizmeti aldığı, günlük ortalama 70 cerrahi hizmetin yapıldığı emektar hastanemizin kaldırılacak olması temel insani hak olan sağlık hizmeti alma hakkını sekteye uğratacaktır. Yeni bir hastane Eğitim Araştırma Hastanesi olarak elbette büyük bir ihtiyaca cevap verecektir. Ancak Malatya’nın Büyükşehir olacağı ve ikiye ayrılacağı ifade edilen şehirde doğu yakasında yaşayan 250 bin nüfusun ciddi manada mağdur olacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız